Görüntülü görüşme WhatsApp’a geliyor!

whatsapp video gorusme

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni bir özellik ekleniyor. Arama özelliğinden sonra şimdi görüntülü görüşme özelliği gündemde.

Facebook tarafından satın alındıktan sonra hızlı bir yenilenme sürecine giren WhatsApp, 2015 yılı içerisinde yenilikleri ile göz doldurdu. Önce WhatsApp Web ardından sesli arama özelliklerine kavuşan WhatsApp şimdi yeni bir özellikle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Almanya’da yayın yapan Macerkopf isimli bir internet sitesi tarafından basına sızan ekran görüntülerinde uygulamanın yeni özelliği açık bir şekilde yer alıyor. Ekran görüntülerinde WhatsApp’ın video arama anı yer alıyor. Bazı iddialara göre özellik için WhatsApp aslında gizli bir güncelleme yaptı ancak bunu sadece test sürecindeki kullanıcılar için aktifleştirdi.

Görüntülü görüşme WhatsApp’a iOS ile gelecek!

WhatsApp Web özelliği ilk etapta Android kullanıcılarına gelmişti. Şimdi ise görüntülü görüşme özelliğinin ilk etapta iOS platformuna geleceği söyleniyor. Hatta uygulamanın zaten bu özelliği içeren bir yama ile zaten güncellendiği, ancak herkesin kullanıma açılmadığı da iddia ediliyor. Yani şu an telefonunuzda görüntülü görüşme destekleyen bir WhatsApp sürümü olabilir.

Video arama özelliği tıpkı diğer popüler uygulamalarda olan özelliklere sahip olacak. Ön ve arka kamera arasında geçiş, mikrofonu sessize alma gibi temel detayların ekran görüntülerinde olduğunu görüyoruz. Kullanıcılar kendi görüntülerini ekranın alt kısmında ufak bir pencerede görebilecek. Geçtiğimiz Nisan ayında gelen sesli arama özelliğinden bu yana yapılan en büyük yenilik video arama özelliği olacak.

whatsapp-video-gorusme-2

Microsoft Lumia 650’nin çıkış tarihi belli oldu!