Twitter düzenleme özelliği yeni bir güncelleme alıyor

Twitter düzenleme özelliği yeni bir güncelleme alıyor

Twitter, bir tweeti düzenleme düğmesi üzerinde çalıştığını doğruladığından beri, şirketin özelliğin olası kötüye kullanımını nasıl sınırlayacağına dair sorular vardı. Şimdi bir cevabımız olabilir. İşte tüm detaylar.

Güvenilir bir kaynak olan Jane Manchun Wong, The Verge tarafından tespit edilen bir tweet’te, birisi yazdıkları bir şeyi düzelttiğinde, yakında çıkacak olan aracın bir düzenleme alacağını duyurdu. Twitter Tweet Düzenleme özelliği uzun süredir merakla bekleniyordu. Bir tweeti attıktan sonra üzerinde düzenleme yapamama kullanıcılar açısından bir problemdi. Ancak bazılarına göre de bu düzenleme seçeneği tweetlerde doğallığı ve uygulamanın doğasını bozabilir. Yeni gelen düzenleme özelliği ile aynı tweet içindeki Tweet metnini değiştirmek yerine, değiştirilen içerik ve önceki Tweetlerin listesiyle birlikte yeni bir tweet ortaya çıkabilir. Bu da orijinal tweetin ve değiştirilmiş tweetin bir liste şeklinde görünmesine sebep olacak. Ancak bu durumda özelliğin ne anlamı kaldı belli değil.

Twitter düzenleme özelliği yeni bir güncelleme alıyor

Bu listenin neye benzediği şu anda belirsiz. Ayrı bir tweet dizisinde, Alessandro Paluzzi de dahil olmak üzere bir avuç diğer geliştirici, resmi kullanıma sunulmadan önce işlevselliği etkinleştirdi. Bu kişiler tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde ve GIF’lerde, düzenleme seçeneğine üç nokta menüsünden erişildiği görülüyor. Bu düğmeye dokunmak, platformun mevcut kompozisyon penceresine benzeyen bir arayüze yol açıyor, en büyük fark, ince ayarlı mesajı göndermek için bastığınız düğmenin “Tweet” yerine “Güncelle” yazması. Özellikle, çevrimiçi dolaşan ekran görüntüleri bir tweet’in düzenleme geçmişini göstermiyor, ancak bunun nedeni Twitter’ın özelliğin bu bölümünü henüz uygulamamış olması olabilir.

NASA megaroket testini üçüncü kez ertelemek zorunda kaldı