WhatsApp android kullanıcılara özel güncelleme yayınladı

whatsapp cikartma 2

Dünyanın en popüler mesajlaşme uygulaması Whatsapp kullanıcılarının karşısına yenilikler çıkmaya devam ediyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp son 1-2 yıldır kullanıcıların büyük tepkisini çekiyor, özellikle gizlilik-kişisel verilerin paylaşılma durumundan dolayı büyük tepki toplamıştı. Bu yasa-uygulama ile beraber kullanıcılarının kayda değer bir kısmını rakiplerine kaptırmıştı. Önemli bir kısmını da Telegram’a kaptırmıştı. Halihazırda teknik ve özellikler bakımından Telegram’ın çok gerisinde yer alıyor. Şirket özellikler açısından da bu arayı kapatmaya çalışıyor. Son güncelleme ile de bu doğrultuda geldi.

Yeni güncelleme uygulamanın kullanıcılar tarafından en sevilen özelliklerinden çıkartma özelliğine yenilik getiriyor. Emojilere nazaran çok daha gerçekçi ve canlı bulunan çıkartmaların bağımlıları blunuyor. WhatsApp uygulaması bu özelliği çok daha kolay kullanmayı ve daha da işlevsel kullanmasına imkan verecek.

WhatsApp çıkartma

Yeni güncelleme ile beraber android işletim sistemine sahip bir telefonu olan kullanıcılar kendilerine iletilen çıkartlamaları telefonlarına kaydetmeden başka kullanıcılara gönderebilecek. Anlık paylaşım modülü sayesinde kullanıcılar telefonlarını bu çıkartmalarla doldurmaya gerek kalmadan direkt olarak karşı tarafa gönderebilecek. Bu özellik sayesinde bir konuşmadaki kaydetmek istemediğiniz çıkartmayı başkasına gönderebilirsiniz. Bu özellik android için yayınlanan 2.21.13.15 beta sürümüyle geliyor. Betayı yükleyen herkes bu özelliği kullanabilecek.

Son zamanlarda özellikle PC’ye hapsolan insanlar için PC uygulaması-web tarayıcısı üzerinde geliştirmeler yapan firma uzun denecek bir süreden sonra android kullanıcılarına da yenilik getirmiş oldu.

OPPO Enco TWS kulaklıklar yeni özellikler alıyor