Wednesday, Netflix’te rekor izleyiciye ulaştı

Wednesday

Netflix’in yeni dizisi Wednesday gördüğü yoğun ilgi sayesinde Stranger Things’i bile geride bırakarak Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen İngilizce dizisi oldu.

İlk olarak 1938’de karikatür karakterleri olarak okuyucuların karşısına çıkan The Addams Family, yani Addams Ailesi, sonraki yıllarda hem dizi uyarlamasıyla hem de 90’larda çıkan filmleriyle geniş kitlelere ulaştı. The Addams Family, okuyucular ve izleyiciler üzerinde yarattığı etkiyle kendisinden sonra gelen pek çok işe ve sanatçıya ilham verdi. İşte The Addams Family’den etkilenen bu isimlerden biri olan Tim Burton’in imza attığı Netflix dizisi Wednesday, geçtiğimiz günlerde izleyici ile buluştu. Addams ailesinin küçük kızı Wednesday’a odaklanan dizi, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Öyle ki dizi Netflix için yeni bir rekora imza attı.

23 Kasım’da yayınlanan dizi, ilk haftasında 341.23 milyon saat izlendi. Bu da Wednesday’i Netflix’in bugüne kadar ilk haftasında en çok izlenen İngilizce dizisi yaptı. Dizi 341.23 milyon saat izlenmeye ulaşarak Netflix’in en popüler yapımı olan Stranger Things’i bile geride bıraktı. Çünkü Netflix’te bir haftada en çok saat izlenen İngilizce dizi rekoru daha önce Stranger Things’in 4. sezonuna aitti.

wednesday 2

İngilizce olmayan dizileri de hesaba kattığımızda ise bu rekor hala Squid Game’in elinde. Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen dizisi olan Squid Game, bir hafta 571.8 milyon saat izlenmeye ulaşmıştı.

Wednesday, Squid Game’e yetişememiş olsa da Stranger Things’i bile geride bırakarak beklentilerin çok üstünde bir başarıya imza attı. Dizi şu anda 93 ülkede en çok izlenen 10 yapım arasında yer alıyor. Bunların 83’ünde ise bir numarada.

Sahte Dünya Kupası sitelerine dikkat