Sahte Dünya Kupası sitelerine dikkat

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

Dünya Kupası’nı internet üzerinden takip etmek isteyenler, siber suçlular tarafından açılan sahte sitelere girerek bu suçluların ağına düşüyor.

Bildiğiniz gibi şu sıralar tüm dünyada gözler Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’na çevrilmiş durumda. Dünyanın dört bir yanından yüz milyonlarca insan, futbol dünyasının en önemli turnuvası olarak kabul edilen bu eşsiz turnuvayı takip ediyor. Bu turnuva boyunca televizyon yayınları kadar online yayınlar ve paylaşımlar da ilgi görüyor. Ancak bu kadar büyük kitlelerin toplandığı her etkinlikte olduğu gibi Dünya Kupası da suçluların ilgisini çekiyor. Özellikle siber suçlular, bu turnuvayı kullanarak internet kullanıcılarını avlarına düşürüyor.

Zscaler tarafından paylaşılan son güvenlik raporu, insanların Dünya Kupası maçlarını izlemek için başvurduğu resmi olmayan internet sitelerinin tehlike saçtığını gösteriyor.

Dünya Kupası

Son günlerde Dünya Kupası ile bağlantılı site isimlerinde kayda değer bir artış yaşandığına dikkat çeken Zscaler, bunların önemli bir bölümünün resmi kurumların sitelerini taklit eden kötü amaçlı siteler olduğuna dikkat çekiyor. Maçları izlemek ya da turnuva hakkında bilgi almak için bu internet sitelerinden birini ziyaret eden kişiler, siber suçluların ağına düşmüş oluyor. Bu yüzden bu süreçte ziyaret edilen sitelere ekstra dikkat edilmesi gerekiyor.

Öte yandan Reddit ve Twitter gibi sosyal medya ağlarda, maç linki izlenimi altında paylaşılan linkler de büyük tehlike arz ediyor. Maç linki olduğu düşünülerek tıklanan bu linkler, sizi başınızı ağrıtacak virüsler ve kötü amaçlı yazılımlarla dolu bir adrese sürüklüyor. Ayrıca bu sitelerden bazıları maçları izlemek için abone olmanız gerektiğini söyleyerek kullandığınız şifreyi ele de geçirebiliyor.

Star Wars Squadrons bu hafta Epic Games’te ücretsiz