Facebook Messenger artık Apple Watch’ta olmayacak

123 24

Meta, Facebook Messenger’ın Apple Watch uygulamasını sonlandırma kararı aldı ve tarih verdi.

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook Messenger’ın Apple Watch uygulaması bu ay sonuyla birlikte rafa kaldırılıyor. Özetle uygulama 31 Mayıs’tan sonra kullanılamayacak. Reviewgeek sitesine açıklama yapan Meta sözcüsü, “Kullanıcılar Messenger bildirimlerini alacaklar, ancak Mayıs sonundan itibaren saatlerinden cevap veremeyecekler. Facebook Messenger uygulamasını iPhone veya web üzerinden kullanmaya devam edebilirler” dedi. Facebook Messenger’ın Apple Watch uygulaması, kullanıcıların akıllı telefonlarına bakmadan sesli mesajlar, beğeniler, çıkartmalar göndermesini sağlıyordu.

apple watch

Meta, Messenger uygulamasının neden sonlandırıldığı hakkında ise herhangi bir açıklama yapmadı. Fişi çekilen diğer önemli Apple Watch uygulamaları arasında Twitter, Instagram, Target, Trello, Slack, Hulu ve Uber yer alıyor.

Apple Watch son yıllarda uygulamalar için bir yuva veya platform olmaktan çıkıp, fitness ve sağlık özelliklerine odaklanan cihaz haline dönüştü. Apple’ın yaptıklarına bakarsak, saati sağlıkla ilgili mobil bir merkeze çevirmek istediğini görüyoruz.

watchOS 10 da büyük değişikliklerle geliyor. Twitter kullanıcısı Analyst941’in iddiasına göre watchOS 10 yeni ana ekran düzenine sahip. Yeni ana ekranda, gezinmek ve uygulamalara ulaşmak daha kolay olacak. Uygulamalar için klasörler de bulunacak. Yeni işletim sistemi, iOS benzeri değişikliklere sahip olacak. Söz konusu yeni ekranın varsayılan mı, yoksa ikinci bir seçenek mi olacağı belli değil.

Apple’ı yakından takip eden gazeteci Mark Gurman, Nisan ayı başında paylaştığı makalesinde benzer detaylardan söz etmişti. Gurman, watchOS 10’un arayüzde kayda değer değişiklikler içerdiğini ve yeni işletim sisteminin kapsamlı yeniliklere sahip olduğunu ileri sürmüştü. Burada artı bir parantez daha açmak gerekiyor, birkaç ay önce ilginç bir haber gündeme geldi. Çin’in sosyal medyası Weibo’da bir kullanıcı, Apple’ın iOS’un bazı tasarım detaylarını ve özelliklerini, diğer işletim sistemlerine taşıyacağını ve watchOS’de bu durumun görülebileceğini iddia etmişti.

Hollow Knight: Silksong da ertelendi