Apple Watch, watchOS 10’la yeni ana ekrana sahip olacak

123 48

Kısa süre önce watchOS 10’un kullanıcı arayüzünü değiştireceğine dair rapor paylaşılmıştı. Bu raporu doğrulayan yeni bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi ise Apple hakkında sağlam sicili olan Analyst941. watchOS 10’da ne gibi yeniliklerin olacağına daha detaylı bakalım.

Kendini anonim bir hesap olarak tanımlayan Twitter kullanıcısı Analyst941, yine ilgi çekici bilgiler paylaştı. Kaynağın iddiasına göre watchOS 10 yeni ana ekran düzenine sahip. Yeni ana ekranda, gezinmek ve uygulamalara ulaşmak daha kolay olacak. Uygulamalar için klasörler de bulunacak. Yeni işletim sistemi, iOS benzeri değişikliklere sahip olacak. Söz konusu yeni ekranın varsayılan mı, yoksa ikinci bir seçenek mi olacağı belli değil. Analyst941 başka bilgi paylaşmadı, ancak daha fazla detayın ortaya çıkacağını söyledi.

watchos 10

Apple’ı yakından takip eden gazeteci Mark Gurman, Nisan ayı başında paylaştığı makalesinde benzer detaylardan söz etmişti. Gurman, watchOS 10’un arayüzde kayda değer değişiklikler içerdiğini ve yeni işletim sisteminin kapsamlı yeniliklere sahip olduğunu ileri sürmüştü. Burada artı bir parantez daha açmak gerekiyor, birkaç ay önce ilginç bir haber gündeme geldi. Çin’in sosyal medyası Weibo’da bir kullanıcı, Apple’ın iOS’un bazı tasarım detaylarını ve özelliklerini, diğer işletim sistemlerine taşıyacağını ve watchOS’de bu durumun görülebileceğini iddia etmişti. Analyst941 ve Gurman’ın paylaştığı bilgiler, eski tarihli dedikoduyla örtüşüyor.

watchOS 10’un nasıl olduğunu WWDC 2023’te göreceğiz. 5 – 9 tarihleri arasında gerçekleşecek WWDC 2023’te watchOS 10 dışında iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 ve tvOS 17 de tanıtılacak. Bununla birlikte Apple’ın uzun yıllardır geliştirmekte olduğu karma gerçeklik gözlüğünü de WWDC’de belki görebiliriz. Gözlüğün işletim sistemi ise xrOS olacak.

Google’ın katlanabilir ekranlı telefonu Pixel Fold’un fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu