Volkswagen Group darboğazdan çıktı!

Volkswagen Group

Alman otomotiv devi Volkswagen Group, AB tarafından 1 Eylül’de yürürlüğe konan Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) nedeniyle birçok modelini zamanında sertifikalandıramadı ve piyasaya süremedi. Ancak içinde bulunduğu darboğazdan kısa süre içinde çıkmayı başaran Alman otomotiv devi için kriz dönemi şimdilik sona ermiş gözüküyor. İşte detaylar.

Wolfsburg merkezli şirket, zorlu WLTP test prosedürlerinin beklenilenden çok daha uzun sürmesi nedeniyle birçok modelini Euro 6d emisyon standartlarına göre sertifikalandırmamıştı.Üstelik işin kötüsü sertifikalandırılamayan modeller arasında markanın en çok satan modeli Volkswagen Golf de vardı. Sertifikalandırılamayan çok sayıda otomobil otoparklarda bekletildi. Haliyle teslimatlar aksadı ve markanın satışları düşüşe geçti.

Volkswagen Group sözcüsü “Şu anda 14 modelimizin tümü için WLTP sertifikamız var.”

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan şirket, ürün portföyünün bel kemiğini oluşturan 14 modelin satış için hazır olduğunu belirtti. Ağustos ayında çekirdek VW modellerinin sadece yarısı Euro 6d emisyon standartlarına uygundu. Mevcut duruma göre Alman üretici birkaç ayda durumu tamamen toparlamış gözüküyor.

Öte yandan geciken teslimatlar VW Group’u en çok da ekonomik anlamda sarstı. Küresel satışların düşmesiyle birlikte markanın kâr beklentileri azaldı. Yılın son çeyreğine yeni girdik sayılır. Markanın içinde bulunduğu krizden çıkması yıl sonu satış rakamları üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır. Tabii Eylül ayında Avrupa’da yarıya düşen satışlar ne kadar telafi edilebilir bilinmez.

Volkswagen atamadığı otomobilleri koyacak yer bulamıyor!

Volkswagen Group