Volkswagen satamadığı otomobilleri koyacak yer bulamıyor!

Volkswagen

Alman otomotiv devi Volkswagen, Eylül ayında yürürlüğe girecek olan Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü’ne (WLTP) hazırlanırken kendini bir anda  büyük bir darboğazın içinde buldu. İşte detaylar.

Eylül ayı itibariyle Avrupa Birliği’nde yürürlüğe girecek olan Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP), otomotiv devlerine zor zamanlar yaşatıyor. Avrupa çapında uygulanacak olan WLTP standartları, mevcut NEDC prosedürlerinden daha kapsamlı. Araçlardaki egzoz emisyon değerlerinin ölçmek için kullanılan bu prosedür, mevcut prosedürlerden daha sıkı şartlarda işliyor ve normalden çok daha uzun sürüyor. Öte yandan Eylül ayı itibariyle Avrupa’da satışa sunulacak tüm yeni otomobillerin belirlenen standartlara uyması zorunlu. Aksi halde satılamaz ve yola çıkamazlar.

Volkswagen, yeni WLTP standartları nedeniyle 200 ila 250 bin yeni otomobilin teslimatının gecikeceğini açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan şirket sözcüsü, küresel çapta 200 ila 250 bin yeni otomobilin teslimatının gecikebileceğini söyledi. Bu durum, şirketin 2018’in ilk yarısında rekor kıran otomobil satış rakamlarından sonra yıl sonu beklentilerini suya düşürdü. Çünkü sekteye uğrayan otomobil teslimatları nedeniyle satışlarda büyük durgunluk başlayacak.

Volkswagen tarihi para cezası ödeyecek!

Üretilen yüz binlerce yeni otomobil, gerekli WLTP testlerini geçerek satış onayı almayı bekliyor. Tabii asıl sorun bu kadar aracı koyacak bir yer bulmak. Şirket sözcüsü hali hazırda on binlerce otomobilin, markanın katlı otoparklarına ve üretim tesislerinin garajlarına park edildiğini söyledi. Ancak tüm bunlar yetersiz kaldı. Ağustos ayı sonuna kadar geçici olarak birçok otopark kiralamaya başlayan şirket, uluslararası bir havalimanı olan Berlin-Brandenburg Havalimanı’nı kullanmaya karar verdi.

Volkswagen


Yorumlar kapatıldı.