Samsung, Android Pie güncellemesini 2019’dan önce yayınlamayacak

android pie

Samsung, yeni Android sürümünü görmezden gelmeye devam ediyor. Son raporlara bakacak olursak, Güney Koreli teknoloji devi, 2019’dan önce hiç bir modelini Android Pie sürümüne yükseltmeyi düşünmüyor.

Google, son Android sürümü olan Pie’ı yayınlayalı oldukça uzun bir süre geçti. Android Pie güncellemesini kullanıcılarına sunan ilk 3. parti üretici Essential olmuştu. Bunu OnePlus, HMD Global ve Huawei izledi. Sonrasında Android 9 güncellemesini yayınlayan üreticiler arasında Sony, Motorola ve HTC  gibi isimler de dahil oldu. Liste bu şekilde uzayıp giderken, Android Pie güncellemesini yayınlayan 3. parti üreticiler arasında Samsung’un yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Samsung, Android Pie’ı yok saymaya devam ediyor

Samsung uzun bir süredir global pazarda en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket unvanını elinde bulunduruyor. Yani daha basit bir tabirle Güney Koreli şirketin, en çok telefon satan isim olduğunu söyleyebiliriz.

Buna rağmen Samsung güncellemeler konusundaki vasat tavrını, Android 9’da da sürdürüyor. Henüz hiç bir modeli için net bir güncelleme tarihi vermeyen Güney Koreli şirket, adeta Android Pie’ı yok sayıyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Fransa kaynaklı bir rapora göre, Samsung 2019’dan önce hiç bir modeline Android 9 güncellemesi vermeyi düşünmüyor. 2019 Ocak’ta ise Note 9, S9 ve S9+ için güncellemenin yayınlanacağı iddia ediliyor. Bu telefonları S8 ve Note8’in izleyeceği de bir diğer iddia. Yine de tüm bunların birer söylentiden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. Keza düşük bir ihtimal olsa bile Samsung bahse konu güncellemeyi 2019’dan önce de yayınlayabilir.

İlk 5G iPhone modeli fiyatıyla dudak uçuklatacak