Volkswagen Group için işler yolunda gidiyor!

Volkswagen Group

Volkswagen, Audi, Seat, Porsche, Skoda ve Lamborghini gibi birçok markayı bünyesinde barındıran Alman otomotiv devi Volkswagen Group, bugün 2018’in ikinci çeyrek faaliyet kârını açıkladı. İşte detaylar.

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen Group, bugün yaptığı açıklamada 2018’in ikinci çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %23’lük bir iyileşme kaydettiğini söyledi. Araç satışlarındaki %5.5’lik bir artışla VW Group’un ikinci çeyrek faaliyet kârının 4.55 milyar avrodan 5.55 milyar avroya yükseldiği belirtildi. Tabii bu rakamdan bazı özel kalem giderlerinin çıkarılması gerekiyor. Ancak Alman otomotiv devinin her hâlükârda iyi bir ilerleme kaydettiği çok açık. Ancak bu iyi gidişat pek uzun sürmeyebilir.

Volkswagen Group, yıllık % 6.5 ila % 7.5 civarında bir faaliyet kârını öngörüyor!

Ancak, bu tahminlerin tutmaması için birçok geçerli sebep mevcut. 1 Eylül tarihinde Avrupa Birliği’nde yürürlüğe girecek olan Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP), birçok otomotiv devine zor günler geçirtiyor. AB tarafından otomobil üreticilerine dayatılan WLTP standartları yılın geri kalan dönemlerinde üreticilerin önüne büyük zorluklar çıkaracak gibi görünüyor.

Öte yandan ABD’nin son dönemde Avrupa ve Çin’e karşı kullandığı gümrük vergisi kozu var. Yakın zamanda değişmesi öngörülen ticaret tarifelerinin küresel otomobil ticaretini olumsuz yönde etkileyeceği bir gerçek. Bu durum Volkswagen Group’un da diğer tüm otomotiv devleri gibi finansal hedeflerine sadık kalmasını bir hayli zorlaştıracak.

Volkswagen satamadığı arabaları koyacak yer bulamıyor!

Volkswagen Group