Vladimir Putin için özel olarak geliştirildi: Aurus Arsenal

Aurus Arsenal

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin için özel geliştirilen araçların ikinci ortaya çıktı. Aurus Arsenal adı verilen ağır zırhlı lüks minibüs başkanlık konvoyuna katılmaya hazır. İşte detaylar.

Geçtiğimiz Mayıs ayında dördüncü kez Rusya Devlet Başkanı olarak seçilen Vladimir Putin yemin töreni için geldiği Kremlin Sarayı’nda herkesi şaşırtmayı başardı. Uzun bir süredir makam aracı olarak kullandığı Mercedes-Benz S600 Guard Pullman’ın yerine Rus üretimi makam aracı Aurus Senat ile Kremlin Sarayı’na giriş yapan Putin vermiş olduğu yerli ve millilik mesajıyla büyük takdir topladı. Böylelikle Rusya’ya prestij kazandırmak amacıyla başlatılan projenin ilk ayağı başarılı oldu.

Bizzat Kremlin tarafından desteklenen ve finanse edilen Kortezh Projesi ile Rusya devlet başkanlığına özel araçlar geliştirilmesini amaçlanıyor. Merkez Bilimsel Araştırma Otomobil ve Otomotiv Enstitüsü tarafından yönetilen proje Kamaz, GAZ ve ZIL gibi üç büyük Rus otomotiv devi tarafından yürütülüyor ve birçok Rus alt yüklenici tarafından destekleniyor.

Vladimir Putin için geliştirilen araç ailesinin ikinci üyesi Aurus Arsenal gözler önüne çıktı!

Öncelikle Putin’in halihazırda kullanmakta olduğu makam aracı Aurus Senat’ta olduğu gibi Rolls-Royce Phantom’dan tasarım izleri taşıyan bu ultra lüks minibüsün oldukça etkileyici göründüğünü belirtelim.

Aurus Arsenal adı verilen ağır zırhlı minibüs Putin’in başkanlık konvoyunda olası terörist saldırılarına karşı destek aracı olarak görev yapacak. Şimdilik onun hakkında en çok merak edilen detay motoru. Kaputun altında nasıl bir canavar yattığı ise henüz bilinmiyor. Ancak Aurus Senat göz önüne alındığında muhtemelen 598 beygirlik gücündeki 4.4 litrelik V8 gibi oldukça güçlü bir motorla donatılması bekleniyor. Öte yandan dört tekerlekten çekişli ve dokuz vitesli otomatik şanzıman ile geleceği tahmin ediliyor. Açıkçası bu teknik özellikler bile onu sınıfında eşsiz yapmaya fazlasıyla yetecektir.

Son olarak Kortezh Projesi ile ilgili küçük bir dipnot düşelim. Projenin Putin’in konvoyunda yer alan Mercedes-Benz G-Serisi SUV’ların yerini alacak ağır zırhlı Rus üretimi bir SUV ile devam edeceği biliniyor.

 Putin’in yeni makam arabası Aurus Senat Rolls-Royce’a rakip olacak!

Aurus Arsenal