Putin’in yeni makam arabası Aurus Senat Rolls-Royce’a rakip olacak!

Aurus Senat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yeni makam arabası dünyaya açılıyor. Moscow International Motor Show 2018’de gözler önüne çıkan ultra lüks sedan Aurus Senat, İngiliz Rolls-Royce’a rakip olarak gelmeye hazırlanıyor. İşte detaylar.

Vladimir Putin, geçtiğimiz Mayıs ayında dördüncü kez Rusya Devlet Başkanı olarak seçildi.  Başkanlık yeminine ise uzun süredir kullandığı Mercedes-Benz S600 Guard Pullman ile gelmedi. Kremlin Sarayı’na Rus üretimi bir makam aracı olan Aurus Senat ile gelmeyi tercih eden Vladimir Putin, bu hareketle Rusya için yeni bir altı yıllık dönemin başlangıcı olan yemin töreninde herkese yerlilik ve millilik mesajı verdi.

Rusya otomotiv enstitüsü (NAMI) ve Rus otomobil üreticisi Sollers’ın 2013 yılından beri geliştirdiği Aurus Senat ilk olarak 7 Mayıs’ta gözler önüne çıktı. Çarşamba günü ise Moscow International Motor Show 2018’de tekrar görünen Aurus Senat, Rus Ticaret Bakanı Denis Manturov ve Sollers CEO’su Franz Gerhard Hilgert tarafından tüm dünyaya tanıtıldı. Önümüzdeki yıl seri üretime girecek Senat kısa sürede Avrupa ve ABD de dahil olmak üzere birçok küresel pazara ihraç edilecek. Tabii öncelik devletin kendi makam aracı ihtiyacını karşılamak olacak.

Rusya, Aurus Senat ile İngiliz otomotiv devi Rolls-Royce’a meydan okudu!

Ultra lüks araç pazarını elinde tutan Bentley ve Rolls-Royce’u kendine rakip gören Rus üretici kısa sürede bu segmentte kendine sağlam bir yer edineceğine inanıyor. Gelecek yıl bir SUV modeli tanıtacağını de açıklayan Rus üretici deyim yerindeyse Batılı rakiplerine adeta meydan okuyor.

Lada Niva’nın halefi 4×4 Vision Moskova’da!

Aurus Senat