Volvo Ekim ayında satış rekoru kırdı!

Volvo

İsveç merkezli otomotiv devi Volvo Cars, geçtiğimiz Ekim ayında Avrupa’da satış rekoru kırdı. Şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarda % 12,2’lik yükselme kaydetti. İşte detaylar.

İsveçli otomotiv devinin Avrupa’daki güçlü satış başarısının arkasında XC60 ve XC40 gibi SUV modellerine Avrupa’dan gelen güçlü talep yatıyor. Geçtiğimiz Ekim ayı satışlarında 2017’nin aynı dönemine göre % 12 civarı çift haneli bir yükselme kaydeden Volvo Cars bir ay içinde Avrupa’da toplam 26.892 araç sattı. Bu rakam şirketin bir aylık küresel satış hacminin yarısını karşılıyor. Ancak bu satış rekorunda ABD ve Çin gibi bölgelerden yüksek talebin etkisi yadsınamaz.

Şirket Ekim ayı boyunca ABD’de toplamda 7.327 araç sattı. Bu 2017 Ekim ayına göre % 4,6’lık bir iyileşme anlamına geliyor. Tabii bu durumda yine markanın “Yılın Otomobili” ödülüne sahip Premium SUV modeli Volvo XC60’ın emeği büyük. Öte yandan hızla büyümekte olan Çin pazarına gelirsek, İsveçli üretici S90 gibi burada oldukça tutulan Premium Sedan modeline olan güçlü talebin de etkisiyle satışlarında Ekim ayı boyunca % 3,2’lik bir iyileşme kaydederek bir ay boyunca Çinlilere 11,083 araç satmayı başardı.

Volvo’ya tüm dünyada güçlü bir talep var!

Şirket tüm bölgelerden gelen güçlü talepler sayesinde Ekim ayı satışlarını 47.841 adetten 53.509 adete yükseltti. Avrupa, ABD ve Çin gibi üç önemli otomotiv pazarında yakalanan bu güçlü satış performansı sayesinde Volvo, 2018’in ilk 10 ayında % 14’lük bir artışla tüm dünyada toplamda 526,062 araç sattı.

Volkswagen crossover SUV segmentindeki iddiasını açıkça ortaya koydu!

Şirketin geçtiğimiz 2017 yılının tamamında 571,577 araç sattığını düşünürsek, sadece Kasım ayı satışları ile bu rakamı tekrar tutturacağı ve hatta aşağı kesin. Bu durumda Aralık ayında satılan her bir araç şirketin küresel yıllık satış hanesinde bir artı olacaktır. Yani Volvo, yılın ilk 10 ayında yakaladığı bu ivmeyi son iki ayda kaybetmezse yıl sonu satışlarında 630,000 bandını kesin olarak aşacak diyebiliriz.

Volvo