Putin sevgisi iPhone’a kazındı

putin iphone 6s 1

Altın kaplamalı, gümüş kaplamalı, elmas işlemeli iPhone modellerini zaman zaman gündeme getiriyoruz. Çoğu zaman lüks bir araba parasına satılan bu özel yapım iPhone modellerine bir yenisi eklendi. Ancak bu sefer Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de işin içinde.

putin-iphone-6s-1

Caviar isimli Rusya merkezli bir mücevher üreticisi, yeni bir iPhone tasarladı. Daha önce de özel yapım iPhone 5s ve Apple Watch ürünleriyle gündeme gelen firma, şimdi iPhone 6s’i elden geçirdi. Lüks ürünleriyle dikkat çeken Caviar, bu sefer çok daha fazla dikkat çekecek gibi duruyor.

Firmanın elden geçirdiği cihaz bir iPhone 6s. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 63. doğum gününe özel olarak tasarlanan iPhone 6s’ten sadece 63 adet üretildi.

Titanyum arka kasaya sahip olan üründe altın işlemeler bulunuyor. Putin’in siluetinin yer aldığı arka kapakta cihazın özel üretim olduğuna dair bazı yazılar yer alıyor.

putin-iphone-6s-2

Cihazın sadece iki versiyonu bulunuyor. 64 GB ve 128 GB olarak yapılan ürün, depolama alanının boyutuna göre sırasıyla 3200 ve 3350 Dolardan satışa çıkacak.

iPhone 6s’in standart halinin 650 Dolar olduğunu düşünürsek, bu özel ürün için yaklaşık 5 adet normal iPhone 6s parası ödemeniz gerekiyor.

Ayrıca cihazın bir de özel kutusu var. Ancak bu kutu fiyata dahil değil. Ahşap kutu, altın işlemeleri ve armasıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 300 Dolara satılan bu özel kutu ile ürün, lüks meraklılarını bekleyecek.

putin-iphone-6s-3

Geçmişten günümüze iPhone skandalları