Volkswagen yeni araba konsepti Gen.Travel’ı tanıttı

Volkswagen Gen.Travel

Volkswagen, sürücüsüz otomobil konsepti Gen.Travel’ı tanıttı. Alman otomobil devi Gen.Travel’ın kısa mesafeli uçuşların yerini almasını istiyor.

Otomobil sektöründe son dönemde yaşanan gelişmelere bakınca, yakın gelecekte sektörün sürücüsüz, elektrikli otomobiller üzerine kurulacağı açıkça görülüyor. Bu yüzden köklü otomobil şirketleri de bu alana önemli yatırımlar yapıyor. Pek çok şirket sürücüsüz otomobiller geliştirmeyi amaçlıyor olsa da Volkswagen bunu bir adım öteye taşıyarak bu alanda somut işler ortaya koymaya başladı. Alman otomobil devi, son olarak da yeni sürücüsüz araba konsepti Gen.Travel’ı tanıttı.

gentravel

Alman otomobil devi, bu yeni nesil aracının zaman içinde kısa mesafeli uçuşların yerini alarak toplu taşımacılıkta önemli bir rol oynayacağını umuyor. Dört kişilik bu elektrik araç tamamen otonom. Yani bir sürücüye ihtiyaç duymuyor. Aracın dört yolcuyu taşıyacak şekilde tasarlanan iç kabini, yolcuların isteğine göre farklı şekillere sokulabiliyor. Mesela yolculuk sırasında uyumak isteyen yolcular, iki koltuğu yatağa dönüştürebiliyor. Bir iş seyahatinde olan yolcular ise koltukları birbirine bakacak şekilde çevirip ortadaki masayı çıkararak bir anda aracı bir konferans odasına dönüştürebiliyor. Elbette bunlar şimdilik konsept aşamasında ama Volkswagen’ın Gen.Travel sunumu, şirket gelecek için hayal ettiği araçların nasıl olduğunu gözler önüne seriyor.

Gen.Travel’ın kendisi trafiğe çıkmayacak belki ama bu konseptte tanıtılan özelliklerin bazıları yakın gelecekte kullanımdaki araçlarda karşımıza çıkmaya başlayacak. Volkswagen, Gen.Travel’da sergilenen bazı özelliklerin 2025 yılında üretilen arabalarında görmeye başlayacağımızı söylüyor.

The Last of Us dizisinden ilk fragman