vivo X Fold özellikleri ile iddialı

Vivo X Fold 1

Katlanabilir akıllı telefon pazara son yıllarda hızla büyüyor. Katlanabilir Çin pazarının yeni üyesi ise vivo X Fold olacak. İşte detaylar

vivo X Fold özellikleri ile iddialı! vivo X Fold, 6.53 inçlik bir dış AMOLED ekrana ve katlanır 8.03 inçlik 1800x2200px LTPO3 dahili AMOLED E5 ekrana sahip bulunuyor. Her ikisi de 120Hz’e kadar çalışır ve HDR10+ hazırdır, ana olanı tüm günü 1Hz’e yavaşlatabilir.

Katlanır ekran SCHOTT UTG kullanıyor. Ekran, Display Mate’in A+ tavsiyesine sahiptir. Vivo X Fold‘da iki adet ekran içi parmak izi tarayıcı bulunuyor. Bu tarayıcılar optik değil ultrasonik tarayıcılardır.

vivo X Fold özellikleri

Menteşesinde uçak sınıfı bir yüzer kanat menteşe kullanılmıştır. Bu menteşe Vivo X Fold’un düz kapanmasını ve 60 ile 120 derece arasındaki açılarda açık kalmasını sağlıyor.

vivo X Fold‘u iddialı yapan 12 GB RAM’e sahip bir amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 yongasıdır. Hızla şarj olabilen 4.600 mAh pil yer alıyor. vivo X Fold aynı zamanda kablosuz olarak 50W’a kadar şarj edebilir ve aynı anda 10W’da ters kablosuz şarj edebilme özelliğine sahip.

vivo X Fold özellikleri

vivo X Fold özellikleri ile iddialı

vivo X Fold özellikleri

vivo X Fold kameralarını, özellikle Samsung Galaxy katlanabilir modelleriyle karşılaştırdığımızda amiral gemisi sınıfında olduklarını görüyoruz. 1/1.57 inç Samsung GN5 sensörünün önünde OIS’li 50MP f/1.8 ana kamera, 12MP f/2.4 2x (47mm) yakınlaştırma kamerası, 5x periskop yakınlaştırma kamerası (60x dijital yakınlaştırma ile) ve 48MP f/2.2 114 derece ultra geniş. X Fold’da biri içeride, diğeri dışarıda olmak üzere iki selfie kamerası yer alıyor.

vivo X Fold özellikleri

X Fold’da yan yana çalışan iki uygulamayı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, daha da zengin bir çoklu görev deneyimi için kayan pencereleri üstte çalıştırabilirsiniz. Ayrıca, bel seviyesinde çekim yapmak için ekranı L şeklinde bölen bel seviyesinde bir vizör de bulunmaktadır. Bu modu, düz bir yüzey üzerinde vivo X Fold ile uzun pozlamalı çekimler yapmak için de kullanabilirsiniz.

Siyah, Mavi ve Gri renk seçenekleriyle 8.999 CNY (1.300€/1.415$) fiyatla satışa sunulacak olan vivo X Fold ilk olarak Çin’de kendini gösterecek.

Bilim insanları gençleşme yöntemi keşfetti: Bununla gençleşmek mümkün