Bilim insanları gençleşme yöntemi keşfetti: Bununla gençleşmek mümkün

Yeni antidepresan araştırmaları

Bilim insanları gençleşme konusunda son derece önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonucunda 30 yıl kadar gençleşmenin mümkün olduğu ortaya çıktı.

Her geçen gün daha değerli hale gelen bilim insanları gençleşme ile ilgili yeni bazı çalışmalara devam ediyor. Bu çalışmalara baktığımızda yaşlanmanın etkilerinin tamamen ortadan kaldırılmak istendiği görülüyor. Burada esas amaç yaşlanmayı tamamen tersine çevirip genç bireyler elde etmek.

Bilim insanları gençleşme

Yeniden programlama tekniği ile birlikte insan hücrelerinin yaşlanma sürecinin yaklaşık olarak 30 yıl kadar geriye götürüldüğü ifade edildi. Böylece hücreler geçmişe doğru 30 yıllık bir zaman yolculuğu yapıyor. Yayınlanan araştırmaya göre yeniden programlama tekniği büyük oranda başarı yakaladı.

Bilim insanları gençleşme konusunda kararlı

Deri yaralarının simüle edildiği deneylerde yaşlı hücrelerin yeni tekniklerle nasıl onarıldığı gösterildi. Bilim insanları kimyasal bir karışım ile birlikte yaşa bağlı değişiklikleri büyük oranda ortadan kaldırmayı başardı. Hücreler böylece çok daha genç hücrelermiş gibi davrandı. Tarihte ilk defa gençleşmeye bu kadar fazla yaklaşıldı.

Bilim insanları gençleşme

Yeni geliştirilen teknik ile birlikte hücrelere uygulanan tekniğin başarılı olduğu zaman aralığı değiştirildi. Son yapılan çalışmalar ile birlikte 50 güne kadar indirilen süre 13 güne çekildi. Bu sayede hücreler çok daha hızlı bir şekilde yenilenmeyi başardı. Her ne kadar gençleşme gerçekleştirebilse bile yine de süre biraz uzun olabiliyordu. Fakat bilim insanları çok daha kısa bir zaman içerisinde hücreleri yenilemeyi başardı.

Güneş fırtınasına hazırlıksız yakalanabiliriz: Bilim insanları uyardı

Bilim insanları gençleşme ile ilgili çalışmaları devam ettirirken ölümsüzlük iddiaları ortaya atıldı. Bildiğiniz üzere Jeff Bezos ölümsüzlük üzerine araştırmalar yapan bir şirkete yatırım gerçekleştirdi. Yeni geliştirilen teknikler sayesinde belki de insanoğlunu ölümsüz bir gelecek bekliyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.