vivo vergi kaçakçılığı ile suçlanıyor

vivo

Çinli telefon üreticisi vivo, Hindistan’da ciddi bir suçlamayla karşı karşıya. Şirket 280 milyon dolar vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, son derece ciddi bir suçlama ile karşı karşıya. Hindistan’ın kaçakçılık-karşıtı güvenlik teşkilatı, Çinli telefon üreticisinin Hindistan ayağının gümrük vergilerinden 280 milyon dolar kaçırdığını söylüyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Hindistan’ın para aklamaya odaklanan güvenlik teşkilatı, Çinli şirketin Hindistan’daki ofisini basarak arama yapmıştı. Görünen o ki şirketin Hindistan’daki sorunları yakın zamanda sona ermeyecek. Aksine daha da sıkıntılı bir hal alacak.

Hindistan’ın Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre vivo’nun ofislerine yapılan baskın sırasında, şirketin vergi kaçırdığını gösteren kanıtlar ele geçirildi. Özellikle gümrük vergilerinden kaçmak için şirketin yasadışı yollara başvurduğu söyleniyor.

vivo 1

Ekonomi Bakanlığı, Çinli telefon üreticisinin bugüne kadar ödemediği vergilerin tamamını, yani 280 milyon doları ödemesini istiyor. Şirketin gönüllü olarak 7.5 milyon dolarlık bir ödeme yaparak bu konuda uzlaşmaya açık olduğunu gösterdiği söyleniyor. Ancak şirketin bu 280 milyon doların tamamını ödeyip ödemeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Hindistan, kısa süre önce bir diğer Çinli telefon üreticisi olan Oppo’ya karşı da benzer bir operasyon başlatmış ve Oppo’nun 550 milyon dolar vergi kaçırdığını söylemişti. Ayrıca Xiaomi de benzer bir soruşturma altında ki Xiaomi için ödenmesi gereken vergi 725 milyon dolara kadar çıkabilir.

Özellikle giriş seviyesi ve orta segment telefonların büyük ilgi gördüğü Hindistan, Çinli telefon üreticileri için oldukça önemli bir pazar. O yüzden yaşanan bu sürecin Çinli telefon üreticileri üzerindeki etkisi büyük olabilir.

World of Warcraft oyunu iptal edildi