EA: “Tek kişilik oyunlar çok çok önemli”

EA tek kişilik oyunlar

EA CEO’su Andrew Wilson, multiplayer oyunların yükselişine rağmen tek kişilik oyunların da kendileri için çok çok önemli olduğunu söyledi.

Bildiğiniz gibi son yıllarda online oynanan, multiplayer ve co-op oyunlar oldukça popüler hale geldi. Bugün oyun dünyasındaki en büyük yapımlar söz ettiğimizde, genelde League of Legends, DOTA ya da PUBG gibi çok oyunculu online oyunlardan söz ediyor oluyoruz. Call of Duty gibi tek kişilik modu bulunan oyunların itici gücü de multiplayer tarafı oluyor.

Bu yüzden oyun stüdyoları da gitgide daha çok multiplayer oyunlara ağırlık veriyor. Bu da tek kişilik oyunların geleceği hakkında soru işaretleri doğuruyor. Ancak oyun dünyasının en büyük stüdyolarından biri olan EA (Electronic Arts), son yaptığı açıklamayla en azından yakın gelecek tek kişilik oyunlara da yatırım yapacağı konusunda oyun severlerin içini rahatlattı.

electronic arts ea

Şirketin son çeyreğinde mali sonuçları yatırımcılarla paylaştığı konferansta sahneye çıkan Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, tek kişilik oyunların hala kendileri için çok çok önemli olduğunu söyledi. Bugün multiplayer oyunlar şirketin toplam gelirinin yüzde 70’inden sorumlu hale gelmiş durumda. Ancak Wilson buna rağmen tek odaklarının multiplayer oyunlar olmadığına dikkat çekiyor.

Electronic Arts’ın son yıllarda çıkardığı, multiplayer odaklı olmayan oyunlar arasında Star Wars Jedi: Fallen Order, FIFA 22, F1 2022, The Sims 4 gibi yapımlar arasında yer alıyor.

World of Warcraft oyunu iptal edildi