Dünya akıllı telefon pazarı ikincisi belli oldu!

Dünya akıllı telefon pazarı

Büyük bir rekabetin yaşandığı dünya akıllı telefon pazarı ikincisi belli oldu. Uzun bir süredir ABD bu alandaki ikinciliğini sürdürüyordu. Şimdi ise başka bir ülke ikinciliği ele geçirdi.

Counterpoint Research tarafından elde edilen yeni verilere göre Hindistan, 2019 yılında 158 milyon cihazı kullanıcılara sundu. Böylece dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında değişim yarattı. Hindistan’ın akıllı telefon konusunda ikincilik koltuğuna oturmasında Çinli akıllı telefon üreticileri büyük bir öneme sahip.

Dünya akıllı telefon pazarı giderek değişiyor

Xiaomi, Vivo, Oppo ve Realme gibi akıllı telefon üreticilerinin, 2019 yılında Hindistan’a giren cihazların %72’lik bölümünü temsil etmesi ise son derece ilginçti.

Dünya akıllı telefon pazarı degisiyor

Hindistan akıllı telefon piyasası ile ilgili son derece ilginç gelişmeler yaşandı. Hindistan, Çin’i geride bırakarak Xiaomi’nin en büyük pazarı oldu. Bu, gerçekten de Hindistan için büyük bir başarı. Ayrıca, Apple da satışlarını yükselten şirketler arasında yer aldı. ABD’li teknoloji devi, elde ettiği büyümenin, iPhone XR modelinin fiyat etiketinin düşürülmesi ve yeni satışa sunulan iPhone 11 serisi sayesinde olduğunu ifade etti.

Bütün akıllı telefon üreticilerinin yüzü gülmedi. Samsung bu yıl Hindistan’da olumsuz bir tablo çizdi. Samsung akıllı telefon satışları 2019 yılında %5 miktarında düşüş yaşadı. Böylece Samsung üstünlüğü başka şirketlere kaptırmaya başladı. Sizce Hindistan pazarı daha ne kadar büyüyecek? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Realme 5 Pro ve Redmi Note 8 Pro kamera karşılaştırması