iPhone 15’in RAM bilmecesi çözüldü

iPhone 15 Pro

iPhone 15 ailesinde RAM’de yenilik yapılıp yapılmayacağına dair bazı dedikodular vardı. Wall Street analisti Dan Ives’ın iPhone 15 hakkındaki fiyat öngörüsü RAM bilmecesini çözdü.

iPhone 15 serisinin yüksek maliyeti nedeniyle Apple’ın alternatif tedarikçilere yöneldiği, bazı yeni özellikleri ertelemek istediğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Apple’ın RAM’de herhangi bir yenilik yapmayıp, maliyeti kısacağı söyleniyordu. Yılan hikayesine dönen RAM bilmecesi sonunda çözüldü diyebiliriz. Analist Dan Ives, yeni iPhone’ların ciddi fiyat zammıyla satışa sunulacağını söyledi. Ives, iPhone 14 serisinin de fiyatlarını doğru bilmişti. Sektörden birkaç eleştirmen, Dan Ives’ın öngörü raporunu ve yakın tarihli bazı iddiaları yeniden değerlendirdi. Apple’ın standart iPhone 15 ve Pro modellerinde büyük ihtimalle RAM’i yenilediğini düşündüklerini söylediler. Aslında RAM’in yenilenmesi şaşırtıcı bir durum değil. Yılbaşından beri RAM’in değişip değişmeyeceğine dair zıt yönde söylentiler çıktı.

iphone 15

Muhtemelen iPhone 15 Pro ve Pro Max’ta 8 GB RAM olacak. standart ve Plus modelinin RAM miktarı 6 GB’da kalacak, fakat standart modellerde LPDDR4 yerine LPDDR5 RAM’in kullanılacağı belirtiliyor.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak.

Yeni iPhone’larda 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Samsung Galaxy Z Flip5’in bir özelliği daha ortaya çıktı