Valve Steam kontrolcüsünden hala kurtulamadı

Steam Controller guncellemesi geldi1

Valve’in seneler önce çıkardığı Steam kontrolcüsünden hala kurtulamadığı ortaya çıktı. Zira Valve Steam kontrolcüsü yüzünden geçtiğimiz günlerde hatırı sayılır bir telif ödemek zorunda kaldı.

Oyun sektörünün dev isimlerinden biri olan Valve, geçtiğimiz yıllarda Steam Controller isimli bir gamepad satışa sunmuştu. Burada Valve’in temel amacı oyunculara PC’de konsol deneyimi sunmaktı.

Aslında böyle bir ürün tamamen gereksizdi. Çünkü zaten Microsoft’un Xbox One için geliştirdiği kontrolcüler PC’de direkt olarak çalışıyor ve oyunlarda tuşlar otomatik olarak tanımlanıyordu.

Valve yaptığı yanlışın farkına geç de olsa vardı. Kısa süre önce Valve elinde kalan tüm kontrolcüleri 5 dolar gibi komik bir rakamdan satışa çıkardı. Doğal olarak tüm kontrolcüler kısa süre içerisinde tükendi.

Valve Steam kontrolcüsünden hala kurtulamadı

Valve tam bu kontrolcüden tamamen kurtulduğunu sanırken, başına ilginç bir olay geldi. Valve’in kontrolcüyü tasarlarken kullandığı bazı patentlerden ötürü Corsair’e 4 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.

Olay uzun bir süredir mahkemedeydi. Sonuç olarak dava Valve’in 4 milyon dolarlık tazminat ödemesiyle sonuçlandı.

Hali hazırda bu Valve’in kontrolcüye ödediği son para olacak. Muhtemelen Valve uzun bir süre daha bu tarz oyuncu ekipmanları üretmeyecektir. Zaten bu tarz bir üretime gerek olduğu da söylenemez. Keza oyuncu ekipmanı üreten pek çok firma var. Bunlar arasına bir yenisini daha eklemeye pek de ihtiyaç olduğu söylenemez.

Instagram farklı bir hikayeler özelliği geliştiriyor