Instagram dikey hikayeler deniyor: İşte TikTok benzeri yeni özellik

Instagram şüpheli

Bugüne kadar hiç bahsedilmeyen Instagram dikey hikayeler sonunda ortaya çıkarıldı. Uygulamanın özellikle de TikTok rekabetinde bunu kullanması gerekiyordu. İşte merak edilen detaylar.

Instagram dikey hikayeler muhtemelen bugüne kadar hiç duymadığınız bir özellik. Dünyanın en büyük uygulamaları arasında yer alan Instagram sürekli yeni özellikler deniyor. Facebook çatı şirketi tarafından geliştirilen bu uygulama, popülerliğinin zirve noktalarını yaşıyor.

Her ne kadar Facebook, bu uygulamaya çok güvense bile önemli bazı soru işaretlerinin de olduğunu söylemek gerekiyor. Mesela yeni uygulamalarla nasıl rekabet edebilecek? Birçok kişi genellikle yeni ürünlere daha fazla ilgi gösterir. TikTok ve Instagram arasında gerçekleşen de tam olarak bu.

Instagram bazı özellikleri geliştirmek istiyor

Instagram platformunun temel amaçlarından birisi de insanların neler yaptığını başkalarına duyurabilmesidir. Bunu video ve fotoğraflarla sağlayan uygulama için hikayeler özelliği çok farklı bir anlam içeriyor. Hikayeler özelliği sayesinde insanlar daha hızlı ve daha çok kişiyle iletişim kurabiliyor.

Instagram dikey hikayeler

TikTok platformunda yer alan dikine hikayeler bundan sonra Instagram platformunda da bulunacak. Böylece uygulamanın daha işlevsel kullanılması amaçlanıyor. Buraya kadar herşey normal görünebilir. Fakat asıl tuhaf kısım şimdi başlıyor. Bu özelliği ortaya çıkaranlar Instagram ile ilgili tersine mühendislik yapmıştı.

Kaynak kodlar incelendiğinde uygulamanın böyle bir özelliği getirmek istediği çok açık bir şekilde görülüyor. Muhtemelen Geliştiriciler durumu Instagram’a bildirdiğinde doğrulayıcı bir mesaj aldı. Yani Instagram bundan sonra dikine hikayeler yayınlayacak.

Instagram gönderilerini kalıcı olarak silme

Akıllı telefonların dikine tasarıma sahip olması bu durumu oldukça mantıklı hale getiriyor. Zaten TikTok gibi uygulamaların bu tür hikayeler kullanması akıllı telefon tasarımlarından kaynaklanıyor.