Valve’ın Yeni VR Kontrolcüsü Ortaya Çıktı

Cumta lUIAAFKZo

Steam’in sahibi ve Half-life gibi efsane pek çok oyunun yapımcısı Valve sanal gerçeklik için geliştirdiği yeni VR kontrolcüsünün prototipini gösterdi. Detaylı görüntüler haberimizde.

HTC ile gittiği ortaklık ile HTC Vive adındaki sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya süren ve kısa süre içerisinde en büyük rakibi Oculus‘u yerle bir eden Valve, HTC Vive için yeni bir kontrolcü geliştiriyor. Steam Dev Days’de ortaya çıkan kontrolcüleri eskilerden oldukça farklı bir tasarıma sahip.

Steam Geliştirici Günleri kapsamında Seaattle’da gerçekleştirilen konferanslarda firmanın donanım alanındaki pek çok planı gün yüzüne çıkarıldı. Resmi olarak doğrulanmasa da yapılan sanal gerçeklik demolarından birisinde yeni bir kontrolcü dikkatleri üzerine çekti. Valve tarafından geliştirilen yeni kontrolcü henüz prototip aşamasında.

Twitter’da @shawncwhiting hesabı tarafından atılan tweette ‘More photos of the new Vive controllers! #SteamDevDays #Vive#VR‘ metniyle birlikte 4 adet fotoğraf bulunuyor.

Valve’ın Yeni VR Konrolcüsü HTC Vive’ınkilerden Çok Daha Farklı

Saygın teknoloji yayınlarından The Verge tarafınndan da haberleştirilen görseller de HTC Vive ile gelen kontrolcülerden oldukça farklı yapıda bir kontrolcü bizleri karşılıyor. HTC Vive  VR kontrolcülerinin uzun ve büyük yapısına kıyasla çok daha küçük ola  kontrolcüler avuç içine sığacak şekilde tasarlanmış. Sağ ve sol el için iki ayrı kontrolcünün tasarlandığı yeni sistemde avuç içinize tam oturan daha oval bir yapı tercih edilmiş. Vive ile gelen VR kontrolcüler küçük bir plastik ile kola sabitlenirken yeni konrolcülerde elin dış kısmına sıkı sıkıya sabitlenmiş bir yapı bulunuyor. Kontrolcünün detaylı görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz.

cumtcvlukaazadg cumtb7vukaeuwnn proxy

 

Steam’e DualShock 4 Kontrolcü Desteği Geliyor