Yeni Steam Controller Göründü

SteamController

Üçüncü Steam Controller modelinin en dikkat çekici özelliği analog çubuğa sahip olması.

Hiç kuşkusuz ki oyun dünyasının en geniş ve özgür dünyası PC’ler. PC’de oyuna çıkan en kestirme,legal ve en ucuz yol ise Valve’ın ortaya çıkardığı Steam platformu. Valve’ın Steam’in PC’deki başarısına başarı katacak bir konsol üzerinde çalıştığı haberleri daha önce ortaya çıkmıştı. Steam Machine adı verilen bu cihazı hem mouse ve klavyeyle hemde kendine özgü Steam Controller’ı ile kullanmanız mümkün.

 

valve_pad-720x350

 

Steam Controller ilk bakışta diğer konsol kollarından farkını ortaya koyuyor. Valve’ın şuanda üzerinde çalıştığı 3 Steam Controller modeli bulunuyor. Bu modellerden sonuncusu ise bugünlerde gün yüzüne çıktı. 3. Steam Controller modelinin tasarımcısının ise SteamDB olduğu söyleniyor.

Son olarak ortaya çıkan Steam Controller modelinin bir önceki modellere göre birçok farkı bulunuyor. İlk olarak karşımıza çıkan Steam Controllergeçtiğimiz yıl görülmüştü ve üzerinde herhangi bir analog stick bulunmuyordu.Bunun yanı sıra cihazda pek fazla tuşta bulunmuyordu. İlk Steam Controller’da PS4 kollarında olduğu gibi dokunmatik bir yüzeye sahipti. Bu yılın başında görülen ikinci Steam Controller modelinde ise dokunmatik yüzey kaldırılmış ve cihaza birçok tuş eklenmişti. Son olarak görülen üçüncü Steam Controller’a ise bir de analog çubuk eklendi.

Steam Machine’in yeni ertelendiğini düşünecek olursak, daha birkaç Steam Controller modeli daha görmemiz mümkün.

DOTA 2′ye Yeni Karakterler Geliyor