Valve, Steam Link’in fişini çekti

steam link

Valve’in televizyonları basit bir oyun konsoluna dönüştüren projesi Steam Link tamamen sonlandırıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Valve 2016’da Steam’i daha kullanışlı bir hale getirerek konsollarla rekabet edebilecek seviyelere çekmeye çalıştı. Bunun için Steam Controller ve Steam Link isimli iki cihaz tanıtıldı. Steam Link, basit bir şekilde PC’deki görüntüyü kablosuz olarak TV’ye aktarmaya yarıyordu. Steam Controller sayesinde oyuncular TV karşısında konsol tadında bir oyun deneyimi yaşayabileceklerdi. Fakat Valve’in bu planı pek tutmadı.

Steam Link tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı

Valve satışa sunduğu yeni donanımları için beklenenin üzerinde bir etikte fiyatı belirleyince fena halde çuvalladı. Hal böyle olunca Steam Link’in yerini basit bir uygulama aldı. Android tabanlı akıllı telefonları Link cihazına çeviren bu uygulama sayesinde, Android tabanlı akıllı televizyona sahip olanlar için ekstra bir donanım gereksinimi de ortadan kalkmış oldu.

Valve tarafından yapılan açıklamada Avrupa’daki stokların tamamen tükendiği, Amerika’daki stokların ise tükenmek üzere olduğu belirtildi. Oyun dünyasının dev ismi donanımın tekrardan üretilmeyeceğini, bu donanıma sahip olanlar içinse yazılımsal desteğin bir süre daha devam edeceğini açıkladı.

Açık konuşmak gerekirse Valve’in PC’yi PS4 ve Xbox One gibi konsollarla rekabet edebilmek için böyle bir hamle yapması çok da gerekli değildi. Sonuçta PC oyunculuk açısından apayrı bir konuma sahip. Zaten Valve’in ön görüsü de oyuncular tarafından pek destek bulmadı.

Fallout 76 için 47GB’lık güncelleme!