Stephen Hawking Uzaylı Arayacak!

close encounters of the third kind

Ünlü bilim adamı Stephen Hawking uzaylıların aranması için oluşturulan fona destek vereceğini duyurdu.

UFO (İngilizce: “Unidentified Flying Object”/tanımlanamayan uçan nesne) dediğimiz araçların uzaylılar tarafından kullanıldığına inanlar ve inanmayanlar olarak ikiye ayrılmaktayız. Siz hangi taraftasınız bunu bilemeyiz ama Rus milyarder Yuri Milner uzaylıların bulunabilmesi için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu açıkladı.

Buna göre West Virginia’nın Robert C. Byrd Green Bank Teleskobu ve Avustralya’daki Avustralya’nın Parkes Teleskobu 10 yıl boyunca 7 gün 24 saat 1000 farklı gezegenin kontrolünü gerçekleştirecek. Milner bu fonun bir kısmını gök radarı oluşturmak için kullanacağını ve böylelikle gök yüzünde tanımlanamayan değişikliler ve önemli gelişmelerin teleskoplara ani olarak bildirileceğinin altını çiziyor.

Stephen Hawking

Bu fon ünlü bilim adamı Stephen Hawking’in de oldukça dikkatini çekmiş olacak ki Milner ile birlikte bir konferans yapacağını ve gelirinin bu fona aktarılacağını belirtti. Uzaylılara inanır mısınız, inanmaz mısınız bunu bilemeyiz ama bu iş için çok ciddi bir fon ayrıldı. Kısa bir süre içinde uzaylılar ile iletişime geçilebilir mi ne dersiniz?

Android M duyuruldu!