Elon Musk Mars yolculuğu için tarih verdi

Elon Musk insanları öldürecek

Herkesin büyük bir merakla takip ettiği Elon Musk, Mars yolculuğu ile alakalı tarih verdi. Ona göre çok daha kısa sürede Mars’a ayak basmak mümkün.

Gündemi takip edenler Elon Musk Mars yolculuğu ile alakalı çok fazla söylentinin ortada dolaştığını görebilir. SpaceX şirketinin kurucusu olan Elon Musk, Mars konusunda oldukça takıntılı diyebiliriz. Ona göre insanlığın kurtuluşu ancak Mars’a ulaşmakla gerçekleşebilir. Birçok kişi 10 yıl içerisinde bunun olacağını düşünüyordu.

Musk tarafından yapılan açıklamalar aslında yine çoğu kişinin yanıldığını gösterdi. Ona göre sadece 6 yıl içerisinde Mars gezegenine ayak basmak oldukça mümkün. Onun böyle bir yorum yapmasındaki en önemli neden gezegenler arası periyot.

Mars yolculuğu için neredeyse her şey hazır

NASA, dünyanın en büyük uzay kuruluşu olarak kabul ediliyor. SpaceX ise onunla düzenli olarak çalışmalar yürütüyor. NASA tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, Mars yüzeyine insanların ayak basması için 2030 yılları işaret ediliyor.

Elon Musk Mars yolculuğu

Musk ise NASA kuruluşundan çok daha farklı düşünüyor ona göre sadece 6 yıl sonra insanlar Mars yüzeyine ayak basabilir. NASA tarafından yapılacak açıklamalar bu konuda oldukça önemli. Bunun nedeni ise kuruluşun çok ciddi bir bütçeye sahip olması ve onun yardımları olmadan Mars üzerine ulaşmanın son derece zorlaşacak olması.

Tüm bunlara ek olarak NASA, dünyadaki en gelişmiş gezegen tarama sistemlerine sahip. Bu sistemleri SpaceX ile paylaşmadan şirketin Mars yüzeyine ulaşması son derece zor görünüyor. NASA daha çok Ay yüzeyinde ilk etap olarak koloni kurmayı düşünüyor. SpaceX ise hemen Mars’a ulaşma amacında. sizce gerçekten de insanlar 6 yıl içerisinde Mars yüzeyine ayak basabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.