Uzay yürüyüşünü Çinli astronotlar başarılı bir şekilde tamamladı (Video)

uzaylilar 3

Birçok kişinin heyecanla beklediği uzay yürüyüşünü Çinli astronotlar gerçekleştirdi. Özellikle son dönemlerde Çin uzay alanında önemli çalışmalara sahip. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Çin dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alıyor. Uzay araçlarını başka gezegenlere göndererek çeşitli keşif işlemleri yapıyor. Uzaya gönderilen araçlar sayesinde elde edilen görüntüler birçok kişiyi heyecanlandırmaya yetiyor. Uzay alanında genellikle NASA büyük projelerle biliniyor. Bu defa Çin uzay ajansı büyük bir başarı elde etti.

Tiangong Uzay İstasyonu ülkenin en büyük uzay yatırımları içerisinde yer alıyor. Bu uzay istasyonu Tiangong-1 ve Tiangong-2 uzay laboratuvarlarının sonrası olarak görülüyor.

Uzay yürüyüşünü Çinli astronotlar video ile gösterdi

Liu Boming, Tang Hongbo ve Nie Haisheng isimli astronotlar ilk uzay yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Tarihe geçecek anlar ortaya çıktı. Çin’de yönetimde olan partinin 100. yılına denk gelen uzay yürüyüşü, ulusal bir anlama sahip.

Mekanik kollar yardımıyla gerçekleştirilen uzay yürüyüşü kısa sürdü. Astronotlar sırf bu kısa süre için yaklaşık olarak 6 bin saatten daha fazla çalıştı. Buradaki emek gerçekten de tahmin edilenden çok daha fazla. Çin 2022 yılının sonuna kadar toplam 11 uçuş gerçekleştirecek. Astronotlar bu kadar saat eğitim aldıktan sonra Çin önemli bir misyonunu tamamlamış olacak.

Uzaylı araştırmalarında önemli teknikler geliştirildi: Yakında bize benzeyen uzaylılar bulabiliriz

Uzay alanında ülkenin yaptığı ataklar dünya basınında da önemli bir yer buluyor. Mars yüzeyine uzay aracı gönderen Çin uzay teknolojilerinde ABD’yi fena zorluyor. Peki siz Çinli astronotların uzay yürüyüşü hakkında ne düşünüyorsunuz? Videoyu izledikten sonra yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.