TikTok sahibi ByteDance, uygulamasının yapay zekasını satmaya başladı

TikTok sahibi ByteDance, uygulamasının yapay zekasını satmaya başladı

Financial Times’ın raporuna göre video paylaşım uygulaması TikTok’un Pekin merkezli ana şirketi ByteDance, TikTok uygulamasının yapay zekasını diğer şirketlere satmaya başladı.

TikTok’un öneri algoritması, platformu bu kadar popüler yapan şeylerden biri. Tiktok kullanıcısının uygulamayla etkileşimi biçimi, uygulamanın size önereceği videoları etkiliyor.  Şirket, geçen yıl bir blog yazısında ForYou akışının belirli bir kullanıcıya hangi videoların sunulacağını nasıl belirlediğini açıklamıştı. Bu da uygulamanın algoritması hakkında merak edilenleri ortaya çıkardı. Tiktok uygulamasının önerileri, hangi videoları beğendiğiniz, yorum paylaştığınız veya oluşturduğunuz dahil olmak üzere kullanıcı etkileşimlerine dayanıyor. Alttyazılar ve hashtag’ler gibi video bilgileri, kullandığınız cihaz, dil tercihleriniz ve konum ayarlarınız dahil hesaptaki çoğu ayar algoritmayı etkiliyor.

TikTok sahibi ByteDance, uygulamasının yapay zekasını satmaya başladı

Yayınlanan rapora göre BytePlus, müşterilere öneri algoritmasına erişme imkanı sunacak. BytePlus kendi uygulamasının API’sini başkalarının uygulaması ve müşterilerileri için kişiselleştirmeleri için satışa çıkarıyor. BytePlus, web sitesine göre şirket, otomatik konuşma ve metin çevirisi ile gerçek zamanlı video efektlerinin yanı sıra veri analiz araçları da sunuyor. Geçen bir buçuk yılda ByteDance ve TikTok, eski Başkan Trump’ın emriyle engellemeye çalışılan Çin merkezli şirketler arasındaydı. Başkan Biden, yasakları kaldıran bir yürütme emrini Haziran ayında imzaladı. Trump yönetiminin baskısına rağmen, TikTok geçen yıl ABD’de aylık 100 milyon kullanıcıyı aştı. Platform bu gidişle başarılarda kalıcı olacak gibi görünüyor.

Starlink uydusunu aracına yerleştiren sürücü ceza aldı: İlginç görüntüler