Uzay turistleri SpaceX gözetiminde dünyaya döndü: Sonunda başardılar (Video)

nasa ve spacex

Tüm dünyanın izlediği uzay turistleri SpaceX gözetiminde dünyaya geri döndü. Böylece tarihte büyük bir ilk daha yaşanmış oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Uzay turistleri SpaceX yardımıyla geri geldi. Bundan sadece 5 yıl kadar önce bile uzay turizmi kulağa çok uçuk bir fikir gibi geliyordu. Hatta bunun ancak bilim kurgu filmlerinde olacağı bile söylendi. Küresel çapta uzay yarışı hızlandıkça aslında bunun imkansız olmadığı görüldü. Hatta konuyla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı ve sonunda 3 şirket uzaya turist gönderdi.

Bu şirketlerden Virgin Galactic ve Blue Origin uzay turizmine adım atan öncüler olarak biliniyor. Şimdi ise sırada SpaceX var. Önceki şirketler uzay turistlerini sadece birkaç saniyeliğine uzaya göndermişti. SpaceX ise bunun yerine 3 gün süren seyahat imkanı sundu. Uzay kapsülü Dünyanın çevresinde 4 sivili 3 gün boyunca gezdirdi.

Uzay turistleri SpaceX gözetiminde kontrollü iniş yaptı

Yapılan yolculuk ile birlikte tarihte önemli bir rekor kırılmış oldu. Bugüne kadar hiçbir sivil 3 gün boyunca uzayda kalmadı. Bu nedenle büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

uzay turistleri SpaceX

Milyarder iş insanı Jared Isaacman, fen bilimleri eğitmeni Sian Proctor, doktor asistanı Hayley Arceneaux ve veri mühendisi Christopher Sembroski bu uçuşta yer aldı. Ayrıca kapsül içerisinde astronot bulunmadı. Dragon kapsülü ile fırlatılan bu siviller dünyada büyük bir ilki başarmış oldu.

SpaceX uzay turizmini gerçek anlamda başlattı: Pandora’nın kutusu açıldı (Video)

Atlas okyanusu’na başarılı bir şekilde iniş gerçekleştiren bu siviller daha sonra NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’ne gönderildi. Böylece operasyon başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu. Elon Musk tarafından yapılan açıklama ise “Tebrikler Inspiration4” oldu. Peki siz uzay turizmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.