Virgin Galactic uzay turizmi planlarını erteliyor

uzay turizmi

Uzay turizmi alanına büyük yatırımlar yapan Virgin Galactic, ilk ticari uçuşlarına başlama tarihini önümüzdeki yıla erteledi.

Bildiğiniz gibi SpaceX’in uzay aracı tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’na çıkarılan ilk “uzay turistleri” geçtiğimiz günlerde Dünya’ya döndü. Böylece uzay turizmi konusunda önemli bir adım atılmış oldu. Ancak bu alanda önemli adımlar atan tek şirket SpaceX değil. Jeff Bezos’un kurucusu olduğu Blue Origin ve Richard Branson tarafından kurulan Virgin Galactic da bu alana büyük yatırımlar yapıyor.

Özellikle Virgin Galactic uzaya inşan taşımayı yeni bir pazar haline getirmek için önemli adımlar atıyor. Ancak şirketin bu planlarını hayata geçirmesi ilk başta öngörülenden biraz daha geç bir tarihe kalabilir.

virgin galactic 2

Virgin Galactic uzaya yapılacak ticari uçuşlara bu yıl içinde başlamayı planlıyordu. Ancak şirketten gelen açıklama bu planların önümüzdeki yılın ilk çeyreği olarak revize edildiğini gösteriyor.

Bu gecikmenin başlıca sebebi, son dönemde neredeyse her sektörü etkileyen üretim ve stok kesintileri. Ayrıca iş gücü konusunda karşılaşılan sorunların da planları geciktirdiği belirtiliyor.

Yaşanan bu gecikmeye rağmen Virgin Galactic, uzay turizmi alanında ilk ticari uçuşlara 2023 yılının ilk çeyreğinde başlayacağı konusunda kendisine güveniyor. Uzay ticari uçuşlar başladıktan sonra Virgin Galactic’le uzaya çıkmak isteyen kişiler, 90 dakikalık bir uçuş için yaklaşık 400 bin dolar ödeyecek. Bu uçuş sırasında yolcular uzayın sınırına kadar taşınıp güvenli bir şekilde dünyaya dönecek. Virgin Galactic tarafından yayınlanan tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Pixel Tablet 2023’te piyasaya sürülecek