Kilisede gezerken kayıp bir tabloyu buldu!

Kilisede gezerken kayıp bir tabloyu buldu!

New Rochelle’deki bir kilisede uzun süredir kayıp olan bir eser bulundu. Söz konusu kilisede gezintiye çıkan bir adam kimsenin bulamadığı tabloyu tesadüfen buldu. İşte detaylar.

Kilisede gezinirken tabloyu bulan Tom Ruggio “Hemen gözüme çarptı ve bunun 17. yüzyıla ait bir İtalyan tablosu olduğunu biliyordum. İşte o zaman soruşturmaya başladım” dedi. Ruggio, Iona Koleji’nde sanat ve sanat tarihi profesörü. Bu sebeple “Bebek Vaftizci Yahya ile Kutsal Aile” isimli tablonun, Barok tarzının İtalyan ustası Cesare Dandini’nin eseri olduğunu saptaması uzun sürmedi. Ruggio, “Bir süredir bu tablonun kayıp olduğu düşünülüyordu”

Kilisede gezerken kayıp bir tabloyu buldu!

Ruggio, “Kilisenin ortasına kadar geldiğimde, sağ tarafta yükseğe asılmış, İtalyan Barok dönemine ait bir tabloyu görür görmez tanıdım. Gözlerime inanamamıştım” ifadelerini kullandı. Belli ki kilise çalışanları ya da tabloyu asan kişi dahil kimse ellerinde tuttuğu bu değerin farkında değildi. 60 yıldır söz konusu tablonun kaybolduğu düşünülüyordu. Tablonun değeri ise şu anda tartışma konusu haline geldi. Sanat ve tarih profesörü Ruggio’ya göre tablonun değerini ancak piyasaya çıktığı pazar belirleyebilir. Tablo, Dandini’nin “Cömertlik” isimli meşhur bir serisine ait. Bu serideki tablolardan biri New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nde, diğeri de Rusya’daki Ermitaj Müzesi’nde sergileniyor. Yeni tablonun bulunmasıyla seriye eksik olan bir parça daha eklendi. Ruggio’nun kilisede bulduğu tablonun kayıp olduğunu düşünülüyordu. Eserin varlığına ilişkin tek kanıt siyah beyaz bir fotoğraftı.

Rusya’da seçimlere hacker saldırısı: DDOS atakları yapıldı