SpaceX ilk kez sivil mürettebatı uzaya gönderecek: İşte merak edilen tüm detaylar!

nasa ve spacex

SpaceX ilk kez sivil mürettebat ile uzaya gitmeye hazırlanıyor. Bundan önceki uçuşlar genellikle kamu kuruluşları odaklıydı.

Uzay alanında öncü şirketler arasında yer alan SpaceX, ilk kez sivil mürettebat göndererek büyük bir ilke imza atmayı düşünüyor. Dünyanın en önemli girişimcileri arasında yer alan Elon Musk, sivil mürettebat ile önemli bir başarı elde etmeyi planlıyor. Hatırlayacağınız üzere kendisi uzayın sivil hale getirilmesi için büyük çaba harcayacağını söylüyordu.

Uzay görevlerine bakıldığında genellikle devletlerin veya diğer kamu kuruluşlarının ağırlıklı olduğu görülüyor. Mürettebat fırlatma işleminde ise NASA astronotları kullanılıyor. Şimdi ise SpaceX şirketi yeni bir yol gösteriyor.

Uzay faaliyetleri çok yakında başlayabilir

Uzay projelerinde sivil olan kişilerin yer alması tahmin edilenden çok daha büyük bir etki yaratabilir. Şu anda birçok uzay şirketi uzay turizmi yaratmaya çalışıyor. Ayrıca sivil kişilerin uzaya ulaşabilmesi için büyük çabalar harcanıyor.

SpaceX ilk kez sivil

Uzay turizminin başlaması ile birlikte SpaceX şirketi daha fazla falcon 9 roketi fırlatabilecek. Böylece şirket, gelirlerinde önemli ölçüde yükseliş elde etmeyi umuyor. Yapılan açıklamalarda, Crew Dragon kapsülüne geçecek olan sivil mürettebatın her 90 dakikada bir dünyanın yörüngesinden geçeceği söylendi.

Inspiration4 görevi olarak bilinen bu fırlatma ile birlikte, dünya tarihinde bir ilk yaşanacak. Shift4 Payments’ın genel müdürü Isaacman uzaya çıkan ilk sivil olma hakkını kazanıyor. Daha doğrusu ilk uzay mürettebatı içerisinde yer alacak şirketin o zamana kadar tüm eksiklerini gidererek daha yoğun bir şekilde hazır olması bekleniyor.

Uzay turistleri servet ödemek zorunda kalacak: İşte uzay yolculuğu fiyatları!

Tüm dünya nefeslerini tuttu ve görevin başlamasını bekliyor. 2021 yılının sonlarında bu görev başlayacak. Peki siz uzayda sivil mürettebat ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.