Uzay teleskopu Evrenin yeni fotoğraflarını paylaştı

uzay teleskobu

Durham Üniversitesi bilim adamlarının yer aldığı ve karanlık evrenin anlaşılmasına yardımcı olmayı amaçlayan ekip, daha önce uzaya gönderilen öklid uzay teleskopunun çektiği yeni görüntüleri paylaştı.

Durham üniversitesi, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Temmuz 2023’te fırlattığı Öklid uzay teleskopunun önemli ortaklarından biri. Durham’ın Galaksi Dışı Astronomi Merkezi’nden Profesör Richard Massey, Öklid teleskobunun şimdiye kadar yapılmış en hassas kamera, yeni görüntüler, binlerce gökada içeren kümeleri, yıldız oluşum yuvalarını ve gökada birleşmelerini gösterdiğini söyledi.

Uzay teleskopu

Profesör Massey, Euclid hakkında şunları söyledi: “Onu, bu zorlu ortamda en az altı yıl hayatta kalacak şekilde tasarlamak 20 yıl sürdü. Bugünkü görüntüler, Öklid’in karanlık evrendeki yapıları ve nesneleri daha önce hiç görmediğimiz ayrıntılarla görme kapasitesini gösteriyor. Bu, evrenimizin evrimi hakkındaki bilgimizi ve anlayışımızı önemli ölçüde geliştirecek son derece heyecan verici bir zaman.”

Uzay teleskopu

ESA Genel Müdürü Josef Aschbacher : “Misyon, Avrupa’daki bilim adamlarının, mühendislerin ve endüstrinin ve dünya çapındaki Öklid bilim konsorsiyumunun üyelerinin uzun yıllar süren sıkı çalışmasının sonucudur. Bu başarıdan gurur duyabilirler. Sonuçlar, bu kadar iddialı bir görev ve bu kadar karmaşık temel bilim için hiç de küçümsenecek bir başarı değil. Öklid, evrenin yapısını haritalandırmaya yönelik heyecan verici yolculuğunun en başında.” şeklinde açıklama yaptı.

Honor 200 ve 200 Pro’nun teknik özellikleri ortaya çıktı