5 yaşındaki çocuk, biyonik kahraman kolunu kullanan dünyanın en genci oldu

biyonik kahraman kolu 3

Sol eli olmadan doğan beş yaşındaki Jordan Marotta, biyonik kahraman koluna sahip olan en genç çocuk oldu. Annesi Ashley Marotta, Jordan’ın hayatını değiştiren Iron Man tarzı kolunun ona “anında güven artışı” sağladığını belirtti.

Jordan için özel olarak üretilen, 3D baskılı protez, Bristol merkezli Open Bionics tarafından New York, Long Island’da yapıldı. Ashley Marotta, “Bir anne olarak, çocuğunuzun mutlu olmasını istersiniz. Jordan her zaman mutlu ve dirençliydi, ancak Biyonik kahraman kolu aldıktan sonra adeta dünyanın zirvesine çıktı ve parladı,” dedi.

Open Bionics firması, Ukrayna, Almanya ve Avustralya’daki ampute kişilere de Hero Arms takarak umut ışığı oldu. Firmanın kurucu ortağı Samantha Payne, “Jordan için çok mutluyuz ve onun yeni Iron Man kolunu nasıl kullanacağını görmek için sabırsızlanıyoruz,” diye konuştu.

biyonik kahraman kolu

Jordan’ın annesi, şirketi Facebook’ta takip ediyordu ve New York’ta bir klinik açtıklarında onlarla iletişime geçti. “Başlangıçta bize onun çok genç olduğu söylendi, ancak Open Bionics’i bizi görmeye ikna ettik ve şans eseri hemen kabul ettiler,” dedi. “Biyonik Kahraman Kolu, Jordan’a anında bir güven artışı sağladı; bu kol onu gerçekten bir süper kahraman gibi hissettiriyor ve o da süper kahramanlara bayılıyor.”

Jordan, yeni kolunu öğretmenlerine ve arkadaşlarına göstermek için sabırsızlanıyordu. Ashley Marotta, “Daha mutlu veya daha heyecanlı olamazdı ve bugün de aynı şekilde mutlu,” diye ekledi.

Protez, kas kasılmalarını algılayan ve bunları biyonik el hareketlerine dönüştüren özel sensörler kullanıyor. Hero Arms’a sahip çocukların çoğu yedi yaş ve üzerindeyken, Open Bionics’teki yetkililer Jordan’ın yaşına göre boyutunun ve yüksek IQ’sunun ona Hero Arms’ı kullanmayı öğretmenin kolay olduğunu ve bu sayede daha erken sahip olabileceğini belirtti. Open Bionics, The Walt Disney Company ile uzun vadeli iş birliği sayesinde Marvel, Star Wars ve Disney evrenlerinden biyonik kollar üreten tek şirket olduğunu belirtelim.

Honor 200 ve 200 Pro’nun teknik özellikleri ortaya çıktı