Uydu özelliği iPhone 15 ve 15 Plus’ta kullanılabilir olacak

iPhone fiyatlarında artış

iPhone 14 ve 14 Pro ile birlikte gelen uydudan haberleşme özelliğinin bu yıl çıkacak olan iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde de bulunacağı iddia edildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Uydu özelliği iPhone 15 ve 15 Plus’ta kullanılabilir olacak. Hatırlanacağı üzere Apple’a yakın analistlerden Ming Chi Kuo, iPhone 15’te uydu telefonu özelliği bulunacağını iddia etmişti.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Bu hayli iddialı bir söylemdi, çünkü bahse konu özellik iPhone 15’in fiyatını önemli derecede arttırabilirdi. Bloomberg geçtiğimiz gün Ming Chi Kuo’nun söylemlerini kısmen doğrulayacak bir rapor yayınladı.

iPhone 13 fiyatları dudak uçuklatacak

Uydu özelliği iPhone 15 ve 15 Plus’ta kullanılabilir olacak

Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre iPhone 15 uydu telefonu olarak kullanılamayacak. Fakat telefon ile alçak yörüngedeki uydular üzerinden acil durum mesajı göndermek mümkün olacak. Bu hali hazırda iPhone 14 Pro ve Pro Max’ta olan bir özellik. Dolayısıyla iPhone 15 bu yönüyle Pro varyantlarla aynı kalibreye gelecek.

Samsung ve iPhone

Elbette denizin ortasında ya da medeniyetten uzak bir noktada mahsur kalmadığınız sürece bu özellik pek de işinize yaramayacaktır. Fakat macera tutkunu bir karakteriniz varsa o zaman işler değişebilir. Hatta iPhone 15’teki bu özellik sayesinde hayatınız bile kurtulabilir.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Apple imzası taşıyan iPhone 15 bu yılın son çeyreğinde tanıtılacak. Telefon tanıtıldıktan kısa bir süre sonra ülkemizde de satışa sunulacak. Yeni iPhone modellerinin fiyat etiketi ise şimdilik bilinmiyor.

Avatar The Way of Water, 2 milyar dolara doğru gidiyor