iPhone 7 Plus’ın çift kamerası görüldü!

iphone 7 cift kamera teknolojisi

iPhone 7 Plus modeli için iddia edilen çift kamera teknolojisini destekleyecek bazı fotoğraflar ortaya çıktı.

Akıllı telefonlarda çift kamera teknolojisi, MWC 2016 sonrasında LG G5 modeliyle tekrar gündeme geldi. Daha önce farklı markalarda da gördüğümüz bu teknolojiyi Apple’ın da kullanılacağı iddia ediliyor. iPhone 7 Plus’ta kullanılacağı iddia edilen çift kamera teknolojisini destekleyen fotoğraflar haberimizde.

iPhone 7 Plus çift kamera teknolojisi

Son aylarda sıkça gündeme gelen Apple ve çift kamera teknolojisi artık somut kanıtlara dayanıyor olabilir. Weibo isimli sosyal platformda paylaşılan fotoğraflar iPhone 7 Plus modelini işaret ediyor. İşte o fotoğraflardan ilki.

iphone-7-plus-cift-kamera-1

Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo tarafından kısa bir süre önce tekrar gündeme getirilen bu konu giderek ciddileşmeye başlıyor. Tayvan’da çekildiği iddia edilen fotoğraflar, Çin’in en popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşıldı. Fotoğraflarda birbiri ile bütünleşik iki kamera içeren bir parça dikkat çekiyor.

Çift kamera teknolojisi ile akıllı telefon kameraları bir adım daha ileriye gidebiliyor. İlk kamera sensörü alıştığımız şekilde çalışırken, ikinci sensör yakınlaştırma ve alan derinliği konularında yardımcı olabiliyor. Bu şekilde mobil kameralar DSLR seviyesine giderek yaklaşabiliyor.

Aynı kamera modülünün Weibo dışında Tayvan merkezli haber sitelerinde de görülmesi konu hakkındaki ciddiyeti artırıyor. Solda yer alan kamera sensörünün daha büyük olduğu, sağdakinin ise daha küçük olduğu görülebiliyor. Yani soldaki lens ana kamera, sağdaki ise yardımcı kamera şeklinde düşünebiliriz. Konu hakkında Apple tarafından resmi bir açıklama gelene kadar şimdilik basına yansıyan bilgiler bunlar.

iphone-7-plus-cift-kamera-2

Youtube’un Hikayesini Biliyor Musunuz?