Samsung Xiaomi ile rekabet için ucuz telefon çıkartacak

Samsung Galaxy S23

Güney Kore’nin en büyük teknoloji devi olan Samsung Çinli rakiplerini alt edebilmek için ucuz telefon üretimine yoğunlaşacak. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Samsung Xiaomi ile rekabet için ucuz telefon çıkartacak. Şu sıralar akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabetin olduğunu söyleyebiliriz. Bir tarafta Samsung ve Apple, diğer tarafta ise Çinli akıllı telefon üreticiler. Özellikle de son dönemde Çinli akıllı telefon üreticilerin, hızlı bir şekilde global pazarı ele geçirdiğini söyleyebiliriz.

Açıklanan son raporlara göre Samsung Avrupa pazarı haricindeki bölgelerde liderlik koltuğunu kaybetmiş durumda.

Samsung için zor zamanlar! %13 azalmaya gidilecek

Xiaomi, Oppo, Vivo ve diğer Çinli üreticilerin global pazardaki baskısı, Samsung’u zor durumda bıraktı. Peki Samsung tahtını korumak için ne yapacak?

Samsung Xiaomi ile rekabet için ucuz telefon çıkartacak

Sızdırılan bilgilere göre Samsung, Avrupa pazarındaki tahtını kaptırırsa global pazardaki liderliğini de kaybedecek. Bunun olmasını istemeyen Güney Koreli şirket şu sıralar ucuz telefon sayısını arttırmak için çaba harcıyormuş.

Samsung akıllı telefonlar

Özellikle Asya pazarında tekrardan liderlik koltuğuna yükselmenin anahtarı ucuz telefonlar olarak görülüyor. Çünkü Asya ülkelerinde gelir seviyeleri genel olarak düşük. Hal böyle olunca insanların büyük bir bölümü de ucuz telefonlara yöneliyorlar.

Samsung 200 megapiksel

Samsung da ucuz model yelpazesini arttırarak, müşteri kitlesini genişletmeyi ve daha fazla kişiye hitap ederek global pazardaki yerini korumayı planlıyor. Elbette bu stratejinin ne derece başarılı olduğunu zaman gösterecek. Sonuçta diğer Çinli üreticiler de sürekli olarak agresif fiyat politikasının ön planda olduğu ürünler geliştiriyor.

YouTube TV ücretsiz hizmet sunacak: Platform yenileniyor