Suicide Squad İşten Çıkarmalara Neden Oldu

suicide squad

Ocak ayında büyük umutlarla piyasaya sürülen Suicide Squad ne yazık ki istenilen başarıyı göstermeyince Rocksteady’de deprem etkisi yaşattı. Şirket personelinin bir kısmıyla yollarını ayırdı. Bir çalışan babalık izninde işten çıkarıldı.

Eurogamer’ın haberine göre Rocksteady’nin QA departmanında yer alan 33 çalışandan 18’i işten çıkarıldı ve ekip yarı yarıya küçüldü. Bu durumun en büyük sebebi ise Suicide Squad‘ın düşük satışları oldu. Şirketin yeniden yapılanmaya girdiği belirtiliyor. İşten çıkarmalar sadece QA departmanıyla sınırlı kalmadı. Farklı bölümlerden de çıkarılanlar oldu. Bir çalışan babalık izninin ortasındayken işten çıkarıldığını sosyal medyadan duyurdu.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı Rocksteady çalışanları QA bölümünde kalan kişilerin üstüne daha fazla iş yükleneceğini söyledi. Çalışanlar ürün kalitesinin zarar göreceğini ve bu durumun yönetim tarafından kabul edildiğini de vurguladı. İşten çıkarmadan etkilenenler arasında çok sayıda genç personel ve stüdyoda 5 yıldan fazladır çalışan deneyimli bazı kişiler de bulunuyor.

suicide squad

Warner Bros geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Suicide Squad’ın zayıf performans göstermesi ve istenen talebi yakalamamasından dolayı oyun gelirlerinde önceki yıla göre önemli oranda düşüş olduğunu duyurmuştu. Suicide Squad’ın yeni içerikleri üzerinde çalışmalar devam ediyor, fakat bu içerikler de eğer oyuna olan ilgiyi yükseltip başarı getirmezse durum daha kötüleşebilir. İşten çıkarmalarla ilgili olarak ne Warner Bros ne de Rocksteady herhangi bir açıklama yapmadı.

2024’te teknoloji ve oyun sektöründe çok sayıda işten çıkarma gerçekleşti. Unity Software, 2024’ün şu ana kadar ki en büyük işten çıkarma sayısına sahip. Şirket bu yıl içinde 1800 çalışanın işine son vereceğini doğruladı. Bu durum şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma olarak nitelendiriliyor. Twitch de personel sayısını 500 kadar azalttı. Discord da 170 kişiyi işten çıkarmaya karar verdi. Bu da Discord’un toplam çalışan sayısının %17’sine denk geliyor. Sektörden birkaç eleştirmen Discord’un hızla büyüdüğünü, işten çıkarma yapmasının sürpriz olduğunu belirtti. Ek olarak Playtika da 400 çalışanının işine son verdi. Şirket 2022’de de 900 kişiyi işten çıkarmıştı.

Huawei Üç Kez Katlanabilen Telefonunu Önümüzdeki Hafta Tanıtacak