Ulusal organizasyonlarda salgın tehdidi devam ediyor

mwc 2

2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyayı tehdit etmeye devam diyor. Ortaya çıkan yeni varyantlar nedeniyle, organizasyonlarda da devamlılık sağlanamıyor.

Ulusal organizasyonlarda salgın tehdidi devam ediyor. Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere yaklaşık olarak 2 senedir küresel organizasyonlara ara verilmiş durumda. CES, MWC, E3, Gamescom ve benzeri pek çok organizasyon ya iptal edildi ya da online olarak gerçekleşti.

Elbette bu tarz küresel organizasyonların yüzyüze gerçekleşmesi ile online gerçekleşmesi arasında büyük farklılıklar var. Çünkü bu fuarlara ilginin yoğun olmasının temel sebebi, katılımcıların somut deneyimler elde edebiliyor olması. İş uzaktan bir formata döndüğünde ise deneyim durumu tamamen ortadan kayboluyor.

ces 2021 dijital

Ulusal organizasyonlarda salgın tehdidi devam ediyor

Şimdi gelelim asıl soruya. Bu durum daha ne kadar devam edecek? Malum aşılanma oranı gitgide artıyor. Bu bağlamda, aşılamanın da etkisiyle bazı organizasyonların ya da fuarların tekrardan fiziksel olarak gerçekleşeceğini düşünebilirsiniz. Lakin işin aslı pek de öyle değil.

Keza önümüzdeki süreçte düzenlenmesi beklenen bazı küresel organizasyonlar için henüz somut adımlar atılmadı. Bu da salgın sürecinin devam ettiğinin ve fiziksel organizasyonların henüz gerçekleşmeyeceğinin en büyük göstergesi.

Görünen o ki aşılanma oranı artsa da yaşanan yeni varyasyon salgınları küresel organizasyonların yapılmasını geciktiriyor. Bu durumun daha ne kadar süre devam edeceği ise ayrı bir soru işareti.

2022 Honda Accord Türkiye fiyatı ortaya çıktı işte detaylar