İşletmeler Facebook’a dava açabilir: Tazminat alma şansları var

Facebook nihayet yaşanan kesinti hakkında konuştu

Hem küçük hem de büyük işletmeler Facebook’a dava açabilme imkanına sahip. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bilişim Hukuku Derneği Başkanı’na kulak verelim.

İşletmeler Facebook’a dava açma konusunda genel olarak kendi haklarını bilmiyor. Ancak konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre hızlı bir şekilde şirket ile ilgili dava açılabilir. Facebook bildiğiniz üzere işletmelere büyük hizmetler sunuyor. Bu hizmetler onların müşterilerini kendi yanlarında tutmasını sağlıyor.

Sadece Facebook üzerinden değil aynı şekilde WhatsApp ve Instagram üzerinden de benzer çalışmalar yapılabiliyor. İşletme hesabı sayesinde gelir kazanan kullanıcılar herhangi bir çökme durumunda şirkete dava açabilir. Hatta bu konuda tazminat alma gibi bir hakları bile var.

İşletmeler Facebook’a dava açıp tazminat alabilir

Yaklaşık olarak 6 saat boyunca kimsenin ulaşamadığı Facebook ve bağlı platformlar büyük problemlere neden oldu. Facebook ve Instagram gibi uygulamalar üzerinden iş yaparak para kazanan kişiler gelir kaybına uğradı. Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün kullanıcıların tazminat davası açabileceğini söyledi.

işletmeler Facebook'a dava

Türkiye’de temsilci bulunduran Facebook kolaylıkla mahkemeye verilebilir. Böylece tazminat alma süreci başlar. Facebook eğer işletmelerin gelir kaybına uğramasına neden olursa bu durumda tazminat ödemek zorunda kalacak. İşletmeler Facebook’a dava açarsa bu yerel mahkemelerde kayıt altına alınacak.

Mark Zuckerberg, Facebook hakkındaki iddiaları yalanlıyor

Davalara yerel mahkemeler bakacağı için şikayetçi olan kişilerin biraz daha şanslı olabileceğini söyleyebiliriz. Ticari kayba uğradığını kanıtlayanlar hızlı bir şekilde tazminat alma sürecine geçebilecek. Ancak bununla ilgili muhtemelen güçlü kanıtlar sunulması gerekiyor. Peki sizce Facebook platformunun çökme durumlarında işletmeler tazminat davası açmalı mı? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.