Huawei son darbeyi de anavatanı Çin’den yedi

Huawei 100W şarj cihazı 3C sertifikası aldı! İşte detaylar

Huawei satışları Çin’de de düştü. Çinli üretici şu anda mobil pazarda var olmak ile yok olmak arasındaki ince çizgide gidip geliyor.

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Huawei , ABD ambargosu sonrasında büyük bir çıkmazın içerisine girmişti. Avrupa pazarında hızlı bir çöküş yaşayan Çinli üretici, ülkesinde bulduğu destekle moral bulmuştu.

Geçtiğimiz yıl Huawei’nin satışları Avrupa’da hızla düşmüştü. Buna rağmen Çin’deki satışların artması Huawei yetkililerinin yüzünü güldürmüştü. Fakat bu durum da çok uzun sürmedi. Çinli kullanıcıların milliyetçilik damarı ile Huawei’ye ürünlerine tutulması uzun soluklu olmadı.

Counterpoint isimli araştırma şirketi geçtiğimiz ay Çin’de yapılan satışlara dair bir rapor yayınladı.

Huawei varla yok arasındaki ince çizgide!

Bir önceki yılın aynı dönemin Huawei’nin satış oranı yüzde 33 seviyesindeyken, bu yıl ise büyük bir düşüşle yüzde 10’a kadar geriledi. Huawei’nin kan kaybı Vivo, Xiaomi ve Oppo’ya yaradı. Oppo pazar payını yüzde 50 oranında arttırırken, Xiaomi ise yüzde 100 ile önemli bir başarı yakaladı.

Son dönemde Huawei’den ayrılan Honor’ın da satışlarını önemli oranda arttırdığını hatırlatalım. Muhtemelen Huawei bu saatten sonra eski günlerinin yakınına bile dönemeyecektir. Keza Çinli üretici kısa süre öncesine kadar zirveye oynayan en önemli isimlerden biriydi.

Starlink uydusunu aracına yerleştiren sürücü ceza aldı: İlginç görüntüler