Ukrayna ordusunu desteklemek için NFT satıyor

Ukrayna ordusunu desteklemek için NFT satıyor

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, ordusunu finanse etmek için bir NFT koleksiyonu başlattı. Proje ilk olarak Mart ayı başlarında duyurulmuştu, ancak “Meta Tarih Savaş Müzesi” adlı NFT koleksiyonu artık yayında. Koleksiyon, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin tarihini belgeleyen bir “NFT müzesi” olacak. İşte detaylar.

Koleksiyon şu anda savaşın ilk üç gününün olaylarını belgeleyen 54 NFT’den oluşuyor. Çizimler Ukraynalı ve uluslararası sanatçılar tarafından yapıldı ve her biri işgalin bazı yönlerini ve dünyanın buna tepkisini belgeleyen bir tweet’e atıfta bulunuyor. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Meta Tarih Savaş Müzesi web sitesinde, “Her bir NFT’nin formülü açık ve basittir: her jeton, resmi bir kaynaktan gerçek bir haber parçası ve hem Ukraynalı hem de uluslararası sanatçıların bir illüstrasyonudur.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusunu desteklemek için NFT satıyor

“NFT’ler olaylara göre kronolojik sırayla oluşturulacak, böylece gerçek tarih kaydedilecek ve sevilecek.” NFT Projesi, Ukrayna’nın savunmasını finanse etmek için dijital varlıklara yöneldiği en son yol. Ülke, savaşın başlamasından bu yana 100 milyon dolardan fazla kripto para bağışı topladı ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky kısa süre önce kripto endüstrisini resmi olarak yasallaştıran bir yasa tasarısı imzaladı. NFT’ler son zamanlarda gittikçe önemsenen bir araç haline geldi. Artık çoğu şirket NFT ve kripto para ile işlemler yapıyor. Ukrayna’nın da devam eden savaş ortasında NFT desteğine başvurması normal.

Activision Blizzard, cinsel taciz nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya