Crypto.com, dolandırıcılara 34 milyon dolar kaptırdı

Crypto.com, dolandırıcılara 34 milyon dolar kaptırdı

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, Bloomberg TV ile yaptığı röportajda, 400 müşteri hesabının bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini itiraf etti. Kayıp ise büyük. İşte detaylar.

Ekibinin hesaplardan yapılan yetkisiz işlemler tespit ettiğini, ancak sorunu hemen düzelttiklerini ve etkilenen kullanıcılara geri ödeme yaptıklarını söyledi. Şimdi Crypto.com, soygunun ayrıntılarını ortaya koyan bir rapor yayınladı. Görünüşe göre 483 hesap saldırıdan etkilendi ve yetkisiz çekimler toplam olarak yaklaşık 66.200 doları buldu. Mevcut döviz kurlarına göre , toplam 34 milyon dolarlık zarar için 15,3 milyon dolarlık ETH ve 18,7 milyon dolarlık ETC kayıp yaşandığı anlamına geliyor. Şirket, kayıp fonlar açısından saldırının kapsamını açıklamadan önce, bir blockchain güvenlik analizi şirketi, Crypto.com’un 15 milyon dolar değerinde kripto para birimini kaybetmiş olabileceğini söylemişti. Kaybedilen kripto paraların en az 4.600’ü Ethereum’du ve bunların yarısı yakalanamadan aklandı. Bu arada, Bitcoin araştırma firması OXT Research, şirketin kaybının 33 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

Crypto.com, dolandırıcılara 34 milyon dolar kaptırdı

Raporda, şirketin risk izleme sistemlerinin birkaç gün önce yetkisiz faaliyet tespit ettiği belirtildi. Ayrıca işlemlerin az sayıda hesap için iki faktörlü kimlik doğrulama olmadan onaylandığı açıklandı. Sonuç olarak, kripto para borsası 16 Ocak akşamı para çekme işlemlerini duraklattı. Nitekim, Twitter duyurusundaki yorumlarda bulunan kişiler, çalınan fonları olduğunu ortaya koydu. Yaşananlar tabi ki kripto para camiasında güvenlik problemlerini akıllara tekrar getirdi.

Twitter yanlış paylaşımların önüne geçecek: Özellik her yere yayılıyor