Ubisoft’tan oyunseverleri kızdıracak hamle

Ubisoft

Ubisoft hesabınıza tanımlı oyunlar risk altında olabilir. Çünkü stüdyo oyunseverleri kızdıracak bir karara imza atarak bazı hesapları sileceğini duyurdu.

Oyun dünyasının en önemli şirketlerinden biri olan Ubisoft, bu hafta oyunseverleri bir hayli kızdıracak bir karara imza attı. Çünkü stüdyonun aldığı bu yeni karar pek çok oyunseveri mağdur etme potansiyeline sahip. Çünkü şirket, bu hafta yaptığı açıklamayla uzun süre atıl kalan hesapların silineceğini duyurdu. Peki bu neden oyunseverler için kötü haber?

Çünkü şirketin aldığı bu karar, Ubisoft hesabına tanımlı oyunları olan kullanıcıların, sırf hesaplarına uzun süre girmediler diye sahip oldukları oyunları kaybedeceği anlamına geliyor. Çünkü şirket atıl hesapları sildiğinde, bu hesaplara tanımlı oyunları da silmiş olacak. Bu da oyunseverlerin sonsuza dek sahip olduklarını düşündükleri oyunlarını kaybedecekleri anlamına geliyor.

Ubisoft oyunları

Elbette oyunseverler zaman zaman Ubisoft hesaplarına giriş yaparak böyle bir durumla karşılaşmaktan kurtulabilirler. Ancak şirketin bu kararı dijital oyun sahipliğinin düşünüldüğü kadar nihai olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiş olmasıyla önem taşıyor. Dijital platformlar ve abonelik sistemleri gerek sinema dünyasında, gerek oyun sektöründe fiziki medyaya çok daha rahat bir alternatif olarak sunuluyor olsa da bunun gibi kararlar aslında bu platformlardaki içerik sahipliğinin ne kadar suni olduğunu gözler önüne seriyor.

Hatırlarsanız kısa süre önce de Disney+ ve Netflix gibi dijital platformlar pek çok içeriği kütüphanelerinden bir anda kaldırmıştı. Bu içeriklere erişimleri olacağını düşünerek abonelik alan kullanıcılar da adeta kandırılmış bir şekilde üyeliklerini sürdürmek zorunda kalmıştı. Şimdi oyun dünyasında da Ubisoft’tan böyle bir hamle gelmesi, fiziki medya ile dijital arasındaki savaşta kafaları daha da karıştıracaktır.

Akıllı telefon pazarında düşüş sürüyor