Ubisoft oyunlarında gecikmeler olacak, panik yapmayın

ubisoft oyunlarında

Popüler oyun yayıncısı Ubisoft oyunlarında ciddi gecikmeler olacak. Beklediğiniz oyunlar varsa biraz daha beklemeniz gerekecek. 

Yayıncının açıklamasına göre Gods and Monsters, Rainbow Six Quarantine, and Watch Dogs Legion oyunları 2020-2021 finansal yılı içinde piyasaya çıkacak. Bu da oyunların Nisan 2020’den önce elimize geçmeyeceği anlamına geliyor.

Oyun mu yetişmiyor banka hesapları mı?

Yayıncıdan gelen bu açıklama, şirketin yaratıcı ekibinin değil de, finansal yöneticilerinin bir kararı gibi görünüyor. 2020-2021 yılı için şirketin bilançosunda daha yüksek boyutta gelir göstererek hissedarları memnun etmek isteyen yöneticilerin oyunları ertelediği düşünüyor.

Öte yandna şirketin CEO’su bu yorumu kabul etmiyor ve geliştirici ekiplere daha fazla yaratıcı zaman tanımak için erteleme kararı aldıklarını dile getiriyor.

Bizim için sakınca yok, bir oyun üzerinde ne kadar emek harcanırsa karşımıza o kadar güzel bir oyun çıkacak demektir.

Ancak bu karar aynı zamanda oyunların yaşam döngüsünün artık dev oyun şirketlerinin finansal yöneticileri tarafından belirlendiğine dair de ilginç bir örnek olabilir. Bir diğer deyişle sevdiğiniz bir oyun ilgi toplamaya devam etse bile bir şirket için artık yeterince büyük bir gelir kaynağı değilse, güncelleme ve DLC üretimi için ömrünü de doldurabilir.

The Outer Worlds inceleme

Öte yandan Sony de The Last of Us Part II’nin 20 Mayıs 2020 tarihine ertelendiğini açıkladı. Beklediğimiz o güzel oyunlar demir atlara binip gittiler, oyunun tuncuna kaldık.

ubisoft oyunlarında