Ubisoft FPS düşüşü yaşayan oyunseverleri uyardı!

Ubisoft, Stadia kullanıcılarını ilgilendiren bir açıklama yaptı

Oyun dünyasının köklü isimlerinden biri olan Ubisoft arka planda çalışan uygulamalar için bazı uyarılarda bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar.

Ubisoft FPS düşüşü yaşayan oyunseverleri uyardı! Oyun dünyasındaki en köklü isimlerden biri olan Ubisoft, oyun severlerden gelen bazı şikayetler üzerine bir dizi açıklama yaptı. Ünlü geliştirici son dönemde gelen fps düşüşlerine ilişkin şikayetlerin arttığını ve problemin kendi oyunlarından kaynaklanmadığını belitti.

Ubisoft özellikle arka planda çalışmaya devam eden 3. parti uygulamaların, oyun performansı üzerinde çok olumsuz etkilerinin olabileceğini belirtti.

Ubisoft, 'Assassin's Creed Mirage'ı duyurdu

Özellikle PC tarafında oyun severlerin haberi dahi olmadan pek çok uygulama arka planda çalışmaya devam ediyor. Bu da ister istemez oyunların performansını olumsuz yönde etkiliyor.

Ubisoft arka planda çalışan uygulamalar için uyardı

Ubisoft FPS düşüşü yaşayan oyunseverleri uyardı!

Fakat Ubisoft’un uyarısı sadece PC oyuncularına değil. Keza yeni nesil konsollarda da arka planda açık unutulan pek çok uygulama olabiliyor. Bu da konsolların verimini ister istemez düşürüyor. Eğer oyundan tam performans almak istiyorsanız mutlaka arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmanız gerekiyor.

Ubisoft, 1 Eylül'de 15 oyun için çevrimiçi desteği kesecek

Aksi takdirde oyunlarda çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlardan en öne çıkanı ise FPS düşmeleri. Normalde 100 FPS alacağınız bir oyundan, arka planda açık kalana uygulamalar yüzünden 60 FPS’in bile altında değerler alabilirsiniz. Buradaki önemli nokta arka plandaki uygulamanın PC’yi ne kadar yorduğu diyebiliriz.

TikTok manipülasyonu kabul etti