Twitter’ın son güncellemesi, önemli bir soruna daha çare olacak

Twitter yeni özelliğini duyurdu

Elon Musk sonrası dönemde uzun bir süre önemli yeniliklerden mahrum kalan Twitter, artık bu kötü günleri geride bırakmışa benziyor.

Twitter’ın son güncellemesi, önemli bir soruna daha çare olacak. Twitter, kullanıcıların 280 karakter uzunluğunda kısa mesajlar olan “tweet”leri paylaşabildiği dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Tabi Twitter Blue aboneleri için bu karakter sınırlamasının değiştiğini de hatırlatalım. Bu tweet’ler metin, fotoğraf, video ve diğer web sitelerine bağlantılar içerebilir.

Twitter beklenen özelliği sundu: Artık gizli saklı yok

Twitter gerçek zamanlı yapısıyla bilinir, bu nedenle kırılan haberler, kamu tartışmaları ve sosyal yorumlar için popüler bir platform olmuştur. Birçok konu etrafında bilgi paylaşmak, başkalarıyla bağlantı kurmak ve konuşmalara katılmak için bireyler ve organizasyonlar için önemli bir araç haline gelmiştir. Kullanıcılar ayrıca diğer kullanıcıların (veya kendilerinin) tweet’lerini daha sonra kendi uygunluklarına göre tekrar ziyaret etmek için yer imleri oluşturabilirler. Şimdi ise, Twitter’ın son güncellemesiyle iOS kullanıcıları tweet’lerine kaç kişinin yer imi oluşturduğunu takip edebilecekler.

Elon Musk Twitter CEO'su olmaktan çekiliyor

Twitter’ın son güncellemesi, önemli bir soruna daha çare olacak

Bu son ek, beğeniler, yeniden tweet’ler ve alıntılar için mevcut olan ölçümlere ek olarak, kullanıcılara tweet’lerinin popülerliğine ilişkin kapsamlı bir bakış sağlar. Ancak, önceden belirtildiği gibi, yer imi sayacı şu anda yalnızca iOS’ta mevcut ve Android veya web’de ne zaman sunulacağına dair bir söylenti yok. Twitter, kullanıcılarına yer imlerinin özel kalacağı ve bir tweet’i kimin kaydettiğinin açıklanmayacağı konusunda teminat verdi.

Twitter Blue aboneliği ucuz bir yıllık seçenek alıyor

Bu özellik, içerik oluşturucuları ve şirketler için yararlı olabilir, çünkü ölçümleri kullanarak yayınlarının yararlılığını değerlendirebilir ve içeriklerini daha geniş bir kitleye hitap edecek şekilde iyileştirebilirler. Ancak, yer imi sayacının önemi, Twitter’ın son zamanlarda çöküşler ve metin tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulama için bir ödeme duvarı gibi konulara odaklanması nedeniyle geçmişte olduğu kadar büyük olmayabilir.

FIFA: “FIFA 25 en iyi e-spor oyunu olacak”